Malzemeler:
  • 2 Yumurta
  • 10 dilim Sucuk
  • 8 adet küçük boy Mantar
  • 1 dilim Kaşar Peyniri
  • 1 tatlı kaşığı Tereyağı
  • Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
Yapılışı:
  • Sucuk dilimlerini dörde bölün, mantarları da sucukların büyüklüğünde doğrayın. Kaşar peynirini küçük küpler şeklinde kesin.
  • İki yumurtayı bir kaseye kırın, istediğiniz miktarda tuz ve baharatla tatlandırıp, çırpın.
  • Omleti yapacağınız tavayı orta ateşe alın ve tereyağını eritin. Mantarları tavaya alın ve suyunu salıp, çekinceye kadar, ara ara karıştırarak pişirin. Mantarlar suyunu çekince, sucukları ekleyip, renkleri dönene kadar 1 – 2 dk karıştırın. Çırpılmış yumurtayı ekleyin ve tavayı hafifçe sallayarak, yumurtanın tabana yayılmasını sağlayın. Kaşar peyniri küplerini omletin üzerine serpiştirin. Tavanın kapağını kapatın ve ocağı en düşük ateş konumuna getirin. 3 dk pişirin ve ocağı kapatın.
  • Omleti düz bir tabağa alın.
Not:
  • İstenirse doğranmış biber ve domates de ekleyerek daha zengin bir lezzet yaratabilirsiniz.
Afiyet Olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz