Malzemeler ;
Beşamel sosu için malzeme ;
- 1 paket kalın kesme fırın makarna
- Yeteri kadar beyaz peynir
- Yeteri kadar tulum peynir
- Yeteri kadar dereotu
- Yeteri kadar tuz, karabiber(isteğe göre kırmızı biber)
Üzeri için ;
- 3 su bardağı süt
- 1.5 yemek kaşığı un
- Yeteri kadar sıvıyağ, tuz, karabiber
Yapılışı ;
- Kaşar peyniri
Makarnayı süzmeyecek kadar suda pişirin. Suyunu çekip pişince altını kapatın. Makarnanın üzerine dereotu ve rendelenmiş peynirleri ekleyerek karıştırın.
Diğer tarafta beşamel sosu hazırlayın. Bunun için unu sıvıyağda kavurun. Daha sonra üzerine sütü ekleyin. Karabiber veya muskat ekleyip çırparak pişirin.
Pişen sostan biraz ayırdıktan sonra geri kalanı makarnanın üzerine dökerek karıştırın. Karışımı fırın kabına alarak ayırdığınız sosu üzerine gezdirin.
Kaşar peynirini de üzerine serptikten sonra 170derecelik fırında kızarana kadar pişirin.Pişirdikten sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Fırında Makarna,Pilav - Makarna
Benzer Yazılar ;
Sosisli Makarna
02/12/2012 - 0 CommentKuskus Makarna Salatası
08/11/2012 - 0 CommentFırında Peynirli Makarna
08/11/2012 - 0 CommentMantarlı Bulgur Pilavı
08/11/2012 - 0 CommentSarmısaklı-Domatesli Pilav
08/11/2012 - 0 CommentBulgur Pilavı
05/11/2012 - 0 CommentFırında Beşamel Soslu Makarna
29/10/2012 - 0 CommentPeynirli Kavrulmuş Makarna
14/09/2012 - 0 CommentBolonez Soslu Spagetti Makarna
26/08/2012 - 0 CommentPilav
25/08/2012 - 0 CommentDomatesli Labne Makarna
23/06/2015 - 0 CommentPeynirli Makarna
21/05/2015 - 0 CommentKıymalı Lazanya
31/07/2013 - 0 CommentMakarna Böreği
23/07/2013 - 0 CommentBüryan Pilavı
18/07/2013 - 0 CommentArpa Şehriye Pilavı
13/07/2013 - 0 CommentMakarna Salatası
24/06/2013 - 0 CommentMengen Pilavı
26/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Makarna
21/03/2013 - 0 CommentMantarlı Penne Bolonez
13/01/2013 - 0 CommentKelebek Makarna (Yoğurtlu)
23/12/2012 - 0 CommentÖzbek Pilavı
06/12/2012 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder