
Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1 kase arpa şehriye
- 1 yemek kaşığı tereyağ (Margarinde olabilir.)
- Yarım kahve fincanı sıvıyağ
- 100 gr. kıyma (İsteğe göre)
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı domates suyu
- Maydanoz
- Tuz
- 6 su bardağı su
Tenceremize aldığımız yağ karışımıyla kıymayı kavuralım.Salça ve domates suyu ilave edip kavurma işlemine devam edelim.10 dakika sonra su,tuz katarak kaynatalım.Kaynayan suya şehriyeleri yavaşça dökelim.Yarım saat kısık ateşte pişirelim.Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servise sunalım.
Not ;Sadece salçada olabilir.
Afiyet olsun!
Etiketler:Arpa Şehriye Çorbası,Çorbalar
Benzer Yazılar ;
İşkembe Çorbası
20/09/2013 - 0 CommentTavuklu Şehriye Çorbası
19/07/2013 - 0 CommentSoğan Çorbası
13/07/2013 - 0 CommentTerbiyeli Tavuk
11/04/2013 - 0 CommentTel Şehriye Çorbası
06/03/2013 - 0 CommentArabaşı ve Hamuru
06/03/2013 - 0 Commentİşkembe Çorbası
30/01/2013 - 0 CommentMercimek Çorbası
30/01/2013 - 0 CommentIspanaklı Borani
30/01/2013 - 0 CommentBal Kabağı Çorbası
31/12/2012 - 0 CommentKremalı Mantar Çorbası
19/11/2012 - 0 CommentKremalı Ispanak Çorbası
10/11/2012 - 0 CommentKremalı Tavuk Çorbası
10/11/2012 - 0 CommentPirinç Çorbası
10/11/2012 - 0 CommentKabak Çorbası
10/11/2012 - 0 CommentBamya Çorbası
09/11/2012 - 0 CommentAndaloz Çorbası
09/11/2012 - 0 CommentSütlü Ispanak Çorbası
09/11/2012 - 0 CommentPatates Çorbası
09/11/2012 - 0 CommentTutmaç Çorbası
09/11/2012 - 0 CommentBalık Çorbası
09/11/2012 - 0 CommentDomates Çorbası
06/10/2019 - 0 CommentMercimek Çorbası
03/07/2015 - 0 CommentYayla Çorbası
24/06/2015 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder