Malzemeler:
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı damla çikolata
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı badem
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2,5 su bardağı su
Yapılışı:
  • Bademleri ve suyu bir tencereye boşaltın. Su kaynamaya başladıktan sonra 1 dakika boyunca haşlayın, ardından ocaktan alıp soğuk sudan geçirin.
  • Bademlerin kabuklarını elinizle soyun ve bir kenarda beklemeye alın.
  • Geniş bir kabın içinde yumurtalarla şekeri iyice çırpın.
  • Yumurtalara sırayla yoğurdu, yağı, tarçını, kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştırın.
  • En son damla çikolataları ilave edip karıştırın ve yağlayıp unladığınız kek kalıbına boşaltın.
  • Keki önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirin.
  • Kek piştikten sonra henüz sıcakken haşladığınız bademleri üzerine yerleştirin.
  • Soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz