Malzemeler :
- 450 gr dilimli somon ya da 400 gr somon fileto
Marinesi için :
- 1 yemek kaşığı light yoğurt
- yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı Pul Biber
Yapılışı :
Afiyet olsun!
- Somonlarınız derili ve kemikli ise bir fileto bıçağı ile temizleyip küp küp doğrayın.
- Derin bir kasenin içine küp küp doğradığınız somonları ve marine malzemelerini alıp karıştırın.
- kabın üzerini streç film ile kapatarak 2 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Marine olan somonları şişe dizin. Hafifçe yağladığınız pişirin. Hafif bir salata ile servis yapın.
Etiketler:Deniz Ürünleri,Somon Şiş
Benzer Yazılar ;
Fırında İstavrit
23/04/2013 - 0 Commentİstavrit Tava
02/04/2013 - 0 CommentKağıtta Levrek
15/11/2012 - 0 CommentFırında Palamut
15/11/2012 - 0 CommentYaprak Sardalya Kızartması
08/11/2012 - 0 CommentPalamut Tava
29/10/2012 - 0 CommentKalamar Dolma
26/08/2012 - 0 CommentSomon
26/04/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder