Malzemeler :
Kebabı için :
- 1 kg. kuşbaşı et (ben dana eti kullandım)
- 2 orta boy soğan
- 2 orta boy domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı+tereyağı
- Tuz
- Karabiber
Beğendi için :
- 5-6 közlenmiş patlıcan (ben hazır közlenmiş patlıcan kullandım)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peynir
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı :
Not: Ben beğendili kebabın yanına nohutlu pilav yaptım. Nohut sevmezseniz sade pilavla da servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun!
- Soğanları yemeklik doğrayın ve yağ ile kavurun.Daha sonra içine küp doğranmış domatesleri katın ve kavurmaya devam edin.
- Kuşbaşı etleri de ekleyin. Üzerinden çıkacak kadar su koyun. Tuzunu ve karabiberini de katıp etler yumuşayana kadar pişirin. (ben birkaç kere kaynar su eklemek zorunda kaldım etlerin tam pişmesi için)
- Patlıcanları konserve kullanmazsanız közlemeniz gerekiyor. Közlenmiş patlıcanları soyup ufak doğrayın.
- Bir tencerede yağ ve unu kavurun. Üzerine süt,rende kaşar peyniri ve patlıcanları koyup karıştırın.Tuz ve karabiberi de ekleyip pişirin.
- Servis tabağına alırken alta beğendiyi,üstüne kebabı koyun.
Etiketler:Hünkar Beğendi,Yemekler
0 yorum:
Yorum Gönder