Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 250 gram kuzu kuşbaşı
- 100 gram kuru bamya
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 adet limonun suyu
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kırmızı pul biber
- Karabiber
- Tuz
Afiyet olsun!
- Bamyayı suya koyun, 10 dakika haşlayıp süzün.
- Soğanı zar şeklinde doğrayın.
- Eti ilave edip, pembeleşene kadar kavurun.
- Rendelenmiş domates ve salça ilave edin.
- Karabiber, tuz ve 6 bardak su koyup kaynatın.
- Limon suyu ve bamyayı ilave edip, 15 dakika pişirin.
- Üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber dökün.
- Sıcak servis yapın.
Etiketler:Bamya Çorbası,Çorbalar
0 yorum:
Yorum Gönder