Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 3-5 kiloluk hindi
- 10-15 adet arpacık soğan
- 10-15 adet soyulmuş kestane
- 1,5 su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı balsamik sirke
- 1/2 çay bardağı soya sosu
- 1 kök taze zencefil
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı karabiber
Afiyet olsun!
- Zencefili rendeleyin.
- Zeytinyağı, sirke, soya sosu ve tüm baharatları güzelce karıştırın.
- Yıkadığınız hindiyi hazırlamış olduğunuz sosla iyice ovalayın.
- Hindiyi en az 2 saat ,mümkünse 1 gece dinlendirin.Arada bir alt üst edip ovalayın.
- Unladığınız fırın poşetine hindiyi koyun.Kalan sosa soyulmuş arpacık soğanları ve kestaneyi ekleyip karıştırın, hindinin içini doldurun.Tüm sosu da fırın poşetine dökün.Ağzını bağladığınız fırın poşetini 5-6 yerinden delin.
- Hindiyi 200 dereceye ısıttığınız fırında 1,5-2 saat pişirin.(Pişince bacakları gövdeden ayrılıyor.)
- Fırın poşetini kesip, dilimleyerek servis tabağına alın.Üzerine sosundan gezdirin.
Etiketler:Et - Tavuk,Fırında Hindi
Benzer Yazılar ;
Et Kızartması
24/07/2013 - 0 CommentTavuklu Un Çorbası
23/07/2013 - 0 CommentTavuk Kanadı Izgara
20/07/2013 - 0 CommentAntakya Tepsi Kebabı
15/07/2013 - 0 CommentArnavut Ciğeri
22/06/2013 - 0 CommentTantuni
16/05/2013 - 0 Commentİskender Kebap
16/05/2013 - 0 CommentFırında Tavuk But
17/04/2013 - 0 CommentFırın Poşetinde Tavuk
28/03/2013 - 0 CommentSoğan Yahnisi
28/03/2013 - 0 CommentCiğer Kavurma
23/03/2013 - 0 CommentMaklube
19/01/2013 - 0 CommentTaşlık Kebabı
13/01/2013 - 0 CommentCiğer Sote
13/01/2013 - 0 CommentHindi
31/12/2012 - 0 CommentYoğurtlu Kebap
13/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
04/07/2015 - 0 CommentBodrum Çökertme Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentGulaş Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentTavuk Şinitzel
22/06/2015 - 0 CommentEt Haşlama
21/05/2015 - 0 CommentEv Yapımı Döner
04/10/2014 - 0 CommentTepsi Oruğu (Oruk Kebabı)
11/08/2013 - 0 CommentÇökertme Kebabı
31/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder