Malzemeler :
Yapılışı :
- 125 gram margarin (isterseniz tereyağda olabilir) (oda sıcaklığında bekletin)
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (kokusuz)
- 1/2 su bardağı pudra şekeri (hamur için)
- 2 yemek kaşığı nişasta ( yaklaşık 30 gram)
- 1 paket vanilya
- 2 1/2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kakao (isteğe göre)
- 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe göre)
- 1/2 su bardağı pudra şekeri (üzeri için)
- Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip kenarda bekletiniz.
- Derin bir karıştırma kabı içersinde, margarin veya tereyağ ve pudra şekerini iyice çırpınız.
- Krema gibi bir kıvamda olan bu karışıma sıvı yağı ekleyip 1 dakika kadar daha çırpınız.
- Un, nişasta, vanilya, tuz ekleyip elinizle bütün malzemeleri bir arada yoğurarak hamur haline getiriniz.
- Hazırladığınız hamuru 3 eşit parçaya ayırınız. Bu parçalardan birini sade kurabiye yapmak için önce yuvarlayıp üstünü streç folyo ile kapatınız ve buzdolabında soğumaya bırakınız.
- Diğer ikinci hamur parçasına kakao ilave edip tekrar yoğurunuz ve top şekline getirip, üzerini kapatarak buzdolabında soğumaya bırakınız.
- Üçüncü hamura tarçın ilave edip yoğurunuz ve diğer hamurlar gibi yuvarlayıp üzerini kapatarak buzdolabında soğumaya bırakınız. Hamurlar buzdolabında yaklaşık 20-30 dakika bekledikten sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye getirip ısıtınız.
- Hamurlardan birini tezgah üzerinde rulo yapınız. (Hamur yağlı olduğu için tezgahın unlanmasına gerek olmuyor.)Yaklaşık 35- 40 santim uzunluğunda olacak olan bu rulonun üzerini çatalla boylu boyunca hafif bastırarak çiziniz. Yaklaşık 2.5 santim ölçülerinde verev olarak dilimlere kesiniz.
- Kestiğiniz dilimleri dikkatlice tepsiye yerleştiriniz.
- Diğer hamurlara da sırayla aynı işlemi yapınız.
- Isınmış fırına tepsiyi koyarak yaklaşık 25-30 dakika pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp tel bir ızgara üzerine çıkarınız ve soğumaya bırakınız.
- Tepside soğumaya bırakılmış kurabiyeler çok hafif ılık bir haldeyken üzerlerine pudra şekeri serpiniz. Biraz daha bekletip servis tabağına aktarabilirsiniz.
Afiyet olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder