Malzemeler :
  • 125 gram margarin (isterseniz tereyağda olabilir) (oda sıcaklığında bekletin)
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (kokusuz)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri (hamur için)
  • 2 yemek kaşığı nişasta ( yaklaşık 30 gram)
  • 1 paket vanilya
  • 2 1/2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kakao (isteğe göre)
  • 1 tatlı kaşığı tarçın (isteğe göre)
  • 1/2 su bardağı pudra şekeri (üzeri için)
Yapılışı :
  • Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip kenarda bekletiniz.
  • Derin bir karıştırma kabı içersinde, margarin veya tereyağ ve pudra şekerini iyice çırpınız.
  • Krema gibi bir kıvamda olan bu karışıma sıvı yağı ekleyip 1 dakika kadar daha çırpınız.
  • Un, nişasta, vanilya, tuz ekleyip elinizle bütün malzemeleri bir arada yoğurarak hamur haline getiriniz.
  • Hazırladığınız hamuru 3 eşit parçaya ayırınız. Bu parçalardan birini sade kurabiye yapmak için önce yuvarlayıp üstünü streç folyo ile kapatınız ve buzdolabında soğumaya bırakınız.
  • Diğer ikinci hamur parçasına kakao ilave edip tekrar yoğurunuz ve top şekline getirip, üzerini kapatarak buzdolabında soğumaya bırakınız.
  • Üçüncü hamura tarçın ilave edip yoğurunuz ve diğer hamurlar gibi yuvarlayıp üzerini kapatarak buzdolabında soğumaya bırakınız. Hamurlar buzdolabında yaklaşık 20-30 dakika bekledikten sonra fırının sıcaklığını 150 dereceye getirip ısıtınız.
  • Hamurlardan birini tezgah üzerinde rulo yapınız. (Hamur yağlı olduğu için tezgahın unlanmasına gerek olmuyor.)Yaklaşık 35- 40 santim uzunluğunda olacak olan bu rulonun üzerini çatalla boylu boyunca hafif bastırarak çiziniz. Yaklaşık 2.5 santim ölçülerinde verev olarak dilimlere kesiniz.
  • Kestiğiniz dilimleri dikkatlice tepsiye yerleştiriniz.
  • Diğer hamurlara da sırayla aynı işlemi yapınız.
  • Isınmış fırına tepsiyi koyarak yaklaşık 25-30 dakika pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp tel bir ızgara üzerine çıkarınız ve soğumaya bırakınız.
  • Tepside soğumaya bırakılmış kurabiyeler çok hafif ılık bir haldeyken üzerlerine pudra şekeri serpiniz. Biraz daha bekletip servis tabağına aktarabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz