Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 500 Gr Tavuk Ciğeri
- 1 Yemek Kaşığı Tereyağı
- 1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
- 1/4 Demet Maydanoz
- 1 Tatlı Kaşığı Kimyon
- 1 Tatlı Kaşığı Kekik
- 1 Tatlı Kaşığı Pul Biber
- Tuz
Tavuk ciğerlerinizi minik küpler halinde doğrayın. Eğer varsa zar ve doku parçalarını ayıklayın. Genellikle tavuk ciğeri satın aldığınızda tavuk yürek de pakette olacaktır. Yüreklerin üzerinde sert doku ve damar kalmamasına özen göstererek ayıklayın ve dik olarak 4′e kesin. Ciğerleri ve yürekleri bol su ile yıkayıp süzgece alarak iyice süzülmesini bekleyin.
Kuru soğanı soyduktan sonra 4′e bölerek ince ince doğrayın. Maydanozu da çok ince kıyarak hazırlayın.
Yanmaz bir tavaya yağları ilave edin ve erimesini bekleyin. Orta ateşte ciğerlerinizi çevirmeye başlayın. Rengi değiştikten hemen sonra üzerine soğanlarınızı ilave edin. Soğanlar yumuşayıp ciğerler piştikten hemen sonra tüm baharatlarınızı ve tuzunuzu ilave ederek iyice karıştırın. Ardından maydanozu da ekleyerek karıştırıp servis tabağına alın.
Püf Noktası :
- Tavuk ciğerinizi pişirdikten sonra buzdolabında 3-4 saat bekletirseniz çok daha lezzetli olacaktır.
- Yürekleri dikey olarak kestikten sonra kalp kapakçıklarının alt kısımlarını iyice yıkamalısınız. Bu kısımda pıhtılaşmış kan kalabilmektedir.
- Ciğer seçerken rengi çok açık ve parçalanmış olanları kullanmamaya özen göstermelisiniz.
Etiketler:Ciğer,Ciğer Sote,Et - Tavuk
Benzer Yazılar ;
Soğan Yahnisi
28/03/2013 - 0 CommentMaklube
19/01/2013 - 0 CommentTaşlık Kebabı
13/01/2013 - 0 CommentHindi
31/12/2012 - 0 CommentFırında Hindi
31/12/2012 - 0 CommentYoğurtlu Kebap
13/12/2012 - 0 CommentCiğer Kavurma
23/03/2013 - 0 CommentGüveçte Türlü
04/07/2015 - 0 CommentBodrum Çökertme Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentGulaş Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentTavuk Şinitzel
22/06/2015 - 0 CommentEt Haşlama
21/05/2015 - 0 CommentEv Yapımı Döner
04/10/2014 - 0 CommentTepsi Oruğu (Oruk Kebabı)
11/08/2013 - 0 CommentÇökertme Kebabı
31/07/2013 - 0 CommentEt Kızartması
24/07/2013 - 0 CommentTavuklu Un Çorbası
23/07/2013 - 0 CommentTavuk Kanadı Izgara
20/07/2013 - 0 CommentAntakya Tepsi Kebabı
15/07/2013 - 0 CommentArnavut Ciğeri
22/06/2013 - 0 CommentTantuni
16/05/2013 - 0 Commentİskender Kebap
16/05/2013 - 0 CommentFırında Tavuk But
17/04/2013 - 0 CommentFırın Poşetinde Tavuk
28/03/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder