Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 3 tane yumurta
- 1 litre süt
- 1 tutam tuz
- 3-4 yemek kaşık ay çiçek yağı
- 1 su bardak toz seker
- 650 gram un
- 1 tatlı kaşık kabartma tozu
Afiyet olsun!
- Önce yumurtaları çırpın.
- Ardından unu kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.
- Sütü azar azar içine ekleyin ki top olmasın.
- Tuzu ve yağınıda en son ekeyip krep hamurunuzu oluşturun.
- Teflon tavanın içine yağ damlatın peçete ile her tarafına sürün.
- Kızgın tavaya, krep hamurundan yarım kepçe kadar dökün.
- Çok ince bir hamur oluyor.
- Bir tarafı pisince yavaşca bir ucunda kaldırıp diğer tarafını çevirin.
Etiketler:Kahvaltılık,Krep
Benzer Yazılar ;
Yumurtalı Kızarmış Ekmek
05/03/2013 - 0 CommentElma Dilim Patates
21/02/2013 - 0 CommentTaze Çökelek
16/02/2013 - 0 CommentZeytinli ve Pırasalı Ekmekler
09/01/2013 - 0 CommentYumurtalı Ekmek
31/12/2012 - 0 CommentSucuklu Yumurta
04/07/2015 - 0 CommentFırında Baharatlı Patates
04/07/2015 - 0 CommentPankek
03/07/2015 - 0 CommentFırında Peynirli Ekmek
03/07/2015 - 0 CommentSucuklu Mantarlı Omlet
03/07/2015 - 0 CommentBiberli Peynirli Ekmek
24/07/2013 - 0 CommentÇiftlik Omlet
18/07/2013 - 0 CommentYumurtalı Ekmek
13/07/2013 - 0 CommentIspanak Mıhlaması
09/07/2013 - 0 CommentFırında Kızartma Patates
12/05/2013 - 0 CommentRende Patatesli Omlet
12/05/2013 - 0 CommentÇılbır
20/04/2013 - 0 CommentSiyah Zeytin Ezmesi
11/03/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder