Malzemeler ;
  • 250 gr kadayıf
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 su bardağı  kabuğu soyulmuş badem (Genelde ceviz kullanılıyor.Ben badem kullandım)
  • 1 litre süt
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Yapılışı ;
   Dediğim gibi  kadayıfları kavurma  işlemi  biraz   sıkıcı.Tereyağı,şeker  ve kadayıfları kısık  ateşte  sık sık karıştırarak kavuruyoruz.Renginin kahverengine  dönmesi  gerekiyor.Sonra muhallebi için  gereken tüm malzemelri tencereye   koyup  muhallebiyi  pişiriyoruz.Muhallebi  biraz ılınınca toz krem şantiyi  döküp mikserle  karıştırıyoruz.
   Borcama   kadayıfın yarısını  döküp yayıyoruz.Üzerine  muhallebiyi  döküp kalan  kadayıfı da üzerine  yayıyoruz.
  Tatlının   kendini toplaması  açısından bir buzdolabında  beklemesi servisi de  kolaylaştırıyor.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz