Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 250 gr kadayıf
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı kabuğu soyulmuş badem (Genelde ceviz kullanılıyor.Ben badem kullandım)
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Dediğim gibi kadayıfları kavurma işlemi biraz sıkıcı.Tereyağı,şeker ve kadayıfları kısık ateşte sık sık karıştırarak kavuruyoruz.Renginin kahverengine dönmesi gerekiyor.Sonra muhallebi için gereken tüm malzemelri tencereye koyup muhallebiyi pişiriyoruz.Muhallebi biraz ılınınca toz krem şantiyi döküp mikserle karıştırıyoruz.
Borcama kadayıfın yarısını döküp yayıyoruz.Üzerine muhallebiyi döküp kalan kadayıfı da üzerine yayıyoruz.
Tatlının kendini toplaması açısından bir buzdolabında beklemesi servisi de kolaylaştırıyor.Afiyet olsun!
Etiketler:Kadayıflı Muhallebi,Tatlılar
Benzer Yazılar ;
Şam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentKrem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentTürk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 CommentBalparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentBalkabağı Tatlısı
16/02/2013 - 0 CommentUn Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 CommentTahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 CommentRevani
20/07/2013 - 0 CommentKaraçuval Helvası
16/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder