Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 250 gr kadayıf
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı kabuğu soyulmuş badem (Genelde ceviz kullanılıyor.Ben badem kullandım)
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Dediğim gibi kadayıfları kavurma işlemi biraz sıkıcı.Tereyağı,şeker ve kadayıfları kısık ateşte sık sık karıştırarak kavuruyoruz.Renginin kahverengine dönmesi gerekiyor.Sonra muhallebi için gereken tüm malzemelri tencereye koyup muhallebiyi pişiriyoruz.Muhallebi biraz ılınınca toz krem şantiyi döküp mikserle karıştırıyoruz.
Borcama kadayıfın yarısını döküp yayıyoruz.Üzerine muhallebiyi döküp kalan kadayıfı da üzerine yayıyoruz.
Tatlının kendini toplaması açısından bir buzdolabında beklemesi servisi de kolaylaştırıyor.Afiyet olsun!
Etiketler:Kadayıflı Muhallebi,Tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder