Malzemeler ;
  • 125 gr tereyağı (yumuşatılmış)
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1,2 su bardağı pudra şekeri
  • 1,5 - 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartmatozu
  • 1 paket vanilya
İçi için ;
  • 4 adet elma (rendelenmiş)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı fındık
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
Üzeri için ;
  • Hamurdan ayrılmış ufak bir parça
  • 1 yemek kaşığı kakao
Yapılışı ;
  • Tart malzemesinin tamamı yoğurulur ve hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayrılarak, kalanı tepsiye bastırılır.
  • Elmalar rendelenir, içine şeker eklenerek ocakta suyu çekilinceye kadar pişirilir.en son fındık ve tarçın eklenerek ocaktan alınır.
  • Elmalı harç soğuyunca, tart hamurunun üzerine yayılır.
  • Ayrılan hamura kakao eklenerek yoğrulur ve buzdolabında 15 dk kadar bekletilir.hafif sertleşen hamur elmaların üzerine rendelenir ve 200 cc ısıtılmış fırında pişirilir.
  • Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz