Malzemeler ;
İçi için ;
- 125 gr tereyağı (yumuşatılmış)
- 1 yumurtanın sarısı
- 1,2 su bardağı pudra şekeri
- 1,5 - 2 su bardağı un
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
Üzeri için ;
- 4 adet elma (rendelenmiş)
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı fındık
- 2 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı ;
- Hamurdan ayrılmış ufak bir parça
- 1 yemek kaşığı kakao
Afiyet olsun!
- Tart malzemesinin tamamı yoğurulur ve hamurdan limon büyüklüğünde bir parça ayrılarak, kalanı tepsiye bastırılır.
- Elmalar rendelenir, içine şeker eklenerek ocakta suyu çekilinceye kadar pişirilir.en son fındık ve tarçın eklenerek ocaktan alınır.
- Elmalı harç soğuyunca, tart hamurunun üzerine yayılır.
- Ayrılan hamura kakao eklenerek yoğrulur ve buzdolabında 15 dk kadar bekletilir.hafif sertleşen hamur elmaların üzerine rendelenir ve 200 cc ısıtılmış fırında pişirilir.
- Tamamen soğuyunca üzerine pudra şekeri serpilerek servis yapılır.
Etiketler:Elmalı Tart,Pasta - Kek
0 yorum:
Yorum Gönder