Malzemeler ;
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 5 su bardağı sıcak su (haşlamak için)
  • 1 yumurta
  • 5 çorba kaşığı un (tepeleme)
  • Karabiber, kimyon
  • Tuz
Üzeri için ;
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 4-5 diş sarmısak
  • 2 domates
  • Sumak 
  • Maydanoz yaprakları 
  • Arzuya göre  yoğurt
Yapılışı ;
  • Bir kabın içine bulgurşarı alıp sıcak suyu ekleyelim, üzerini kapatıp 10 dakika şişmesini sağlayalım.
  • Bulgurlara yumurtayı, unu,tuzu ve baharatları ekleyelim.
  • Ara sıra su serperek bulgurlar kolayca şekil alacak kıvama gelene dek yoğuralım.
  • Bulgur hamurundan bilye iriliğinde köfteler yapalım.
  • Bir tencerede suyu kaynatalım, köfteleri tencereye atıp 5-6 dakika hafifçe yumuşayana dek haşlayalım.
  • Delikli kepçe ile çıkarıp servis tabağına alalım.
  • Tavaya sıvıyağı alıp salçayı, dövülmüş sarmısakları,doğranmış domatesleri  ekleyip yarım dakika kavuralım,
  • Bir kepçe köftelerin haşlanma suyundan ekleyip  bir taşım kaynatalım.
  • Önce çırpılmış yoğurdu köftelerin üzerine gezdirelim, sonra sosunu üzerlerine gezdirip maydanoz yaprakları ve sumak serperek servis yapalım.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz