Malzemeler ;
Üzeri için ;
- 2 su bardağı ince bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- 5 su bardağı sıcak su (haşlamak için)
- 1 yumurta
- 5 çorba kaşığı un (tepeleme)
- Karabiber, kimyon
- Tuz
Yapılışı ;
- 1/2 çay bardağı sıvıyağ
- 1 çorba kaşığı salça
- 4-5 diş sarmısak
- 2 domates
- Sumak
- Maydanoz yaprakları
- Arzuya göre yoğurt
Afiyet olsun!
- Bir kabın içine bulgurşarı alıp sıcak suyu ekleyelim, üzerini kapatıp 10 dakika şişmesini sağlayalım.
- Bulgurlara yumurtayı, unu,tuzu ve baharatları ekleyelim.
- Ara sıra su serperek bulgurlar kolayca şekil alacak kıvama gelene dek yoğuralım.
- Bulgur hamurundan bilye iriliğinde köfteler yapalım.
- Bir tencerede suyu kaynatalım, köfteleri tencereye atıp 5-6 dakika hafifçe yumuşayana dek haşlayalım.
- Delikli kepçe ile çıkarıp servis tabağına alalım.
- Tavaya sıvıyağı alıp salçayı, dövülmüş sarmısakları,doğranmış domatesleri ekleyip yarım dakika kavuralım,
- Bir kepçe köftelerin haşlanma suyundan ekleyip bir taşım kaynatalım.
- Önce çırpılmış yoğurdu köftelerin üzerine gezdirelim, sonra sosunu üzerlerine gezdirip maydanoz yaprakları ve sumak serperek servis yapalım.
Etiketler:Fellah Köftesi,Köfteler
0 yorum:
Yorum Gönder