Malzemeler :
Yapılışı :
- 1 kilo istavrit
- 1 adet kuru sogan
- Bir tutam maydanoz
- Sıvıyag
- Limon suyu
- Tuz
İstavritler ayıklanıp yıkandıktan sonra sıvıyag ile yaglanmış tepsiye dizilir.Ve üstüne halka halka dogranmış soganlar yerleştirilir.Ve önceden ısıtılmış 200C fırına verilir.Balık fırında çabuk pişiyor arada açıp bakmak lazım.Balıklar suyunu salıp tekrar çekince üstüne limon suyu ve sıvıyag karışımı sürülür ve maydanoz eklenir.Ve tekrar fırına verilir.Balıklar tam anlamıyla kızarıncaya kadar fırında tutulur.Afiyet olsun.
Etiketler:Deniz Ürünleri,Fırında İstavrit
Benzer Yazılar ;
Kağıtta Levrek
15/11/2012 - 0 CommentFırında Palamut
15/11/2012 - 0 CommentYaprak Sardalya Kızartması
08/11/2012 - 0 CommentPalamut Tava
29/10/2012 - 0 CommentSomon Şiş
31/08/2012 - 0 CommentKalamar Dolma
26/08/2012 - 0 CommentSomon
26/04/2013 - 0 Commentİstavrit Tava
02/04/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder