Malzemeler ;
- 500 gr. ince bulgur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı acı kırmızı pul biber
- 4-5 adet orta boy domates
- 1 bağ yeşil soğan
- 2 adet orta boy soğan
- 1 bağ maydanoz
- 1 bağ nane
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 tatlı kaşığı karabiber
- Zeytinyağ
- Limon suyu
- Nar ekşisi
- Tuz
Yapılışı ;
- Bulguru ıslatacak kadar sıcak su ile ıslatın. 1 tatlı kaşığı tuz atıp karıştırın. Üzerini kapatıp 15-20 dk. bekletin.
- Kırmızı pul biberi az su ile ıslatın, kabarsın.
- Kuru soğanları küçük doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında kavurun.
- Biber ve domates salçalarını ekleyip soteleyin.
- Isladığınız bulguru kimyon ve karabiber ekleyip biraz yoğurun.
- Yeşil soğanı küçük doğrayıp beyaz kısımları ile yoğurmaya devam edin.
- Kavrulmuş soğanlı sosu ve ıslanmış pul biberi ekleyin, bulguru ezmeden harmanlayın.
- Küçük doğranmış domatesleri ekleyin. Küçük doğranmış maydanoz, nane, yeşil soğanın yeşil kısımları,limon suyu, zeytinyağ, tuz ekleyip harmanlayın.
- Üzerine 1-2 kaşık nar ekşisi döküp karıştırın ve servis tabağına yerleştirin.
- Marul eşliğinde sunun.
Not; Limonsuyu, zeytinyağı, tuz, narekşisi miktarlarını isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder