Malzemeler (8-10 kişilik) ;
Hazırlanışı ;
- 2 adet patlıcan
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet kabak
- 4 adet dolmalık kırmızı biber
- Tuz
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- Sos malzemesi
- 6 domates
- 4-5 diş sarımsak
- Tuz
- Patlıcanları kabuklarını soyup doğrayın, tuzla ovun ve üzerine patlıcanları geçecek su koyarak diğer malzemeler hazırlanana kadar bekletin.
- Patatesi, kabağı soyup doğrayın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.
- Patlıcanın suyunu süzün, bütün sebzeleri cam bir fırın kabına alıp tuzu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- 200 derece fırında alt ve üstü açarak patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Sebzeleri fırına verdikten sonra domatesleri ortadan ikiye bölüp bir sos tenceresine rendeleyin.
- İnce doğradığınız sarımsakları ve tuzu ekleyip orta ateşte kıvamı biraz koyulaşana kadar 10-15 dakika civarı kaynatın.
- Sebzeler piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp domates sosunu ekleyin ve karıştırın.
Not ;Bu yemeği soğuk olarak tüketince daha lezzetli oluyor. O yüzden yemekten epey önce hazırlayıp bekletebilirsiniz.Afiyet Olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder