Malzemeler (8-10 kişilik) ;
Hazırlanışı ;
- 2 adet patlıcan
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet kabak
- 4 adet dolmalık kırmızı biber
- Tuz
- 5 çorba kaşığı zeytinyağı
- Sos malzemesi
- 6 domates
- 4-5 diş sarımsak
- Tuz
- Patlıcanları kabuklarını soyup doğrayın, tuzla ovun ve üzerine patlıcanları geçecek su koyarak diğer malzemeler hazırlanana kadar bekletin.
- Patatesi, kabağı soyup doğrayın, biberlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın.
- Patlıcanın suyunu süzün, bütün sebzeleri cam bir fırın kabına alıp tuzu ve zeytinyağını ekleyip karıştırın.
- 200 derece fırında alt ve üstü açarak patatesler yumuşayana kadar pişirin.
- Sebzeleri fırına verdikten sonra domatesleri ortadan ikiye bölüp bir sos tenceresine rendeleyin.
- İnce doğradığınız sarımsakları ve tuzu ekleyip orta ateşte kıvamı biraz koyulaşana kadar 10-15 dakika civarı kaynatın.
- Sebzeler piştikten sonra tepsiyi fırından çıkarıp domates sosunu ekleyin ve karıştırın.
Not ;Bu yemeği soğuk olarak tüketince daha lezzetli oluyor. O yüzden yemekten epey önce hazırlayıp bekletebilirsiniz.Afiyet Olsun!
Benzer Yazılar ;
Mahmudiye
14/07/2013 - 0 CommentBörülce Yemeği
12/07/2013 - 0 CommentFırında Etli Patlıcan
12/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa Yemeği
11/05/2013 - 0 CommentAli Nazik
11/05/2013 - 0 CommentYumurtalı Ispanak
26/04/2013 - 0 CommentSemizotu Yemeği
20/04/2013 - 1 CommentFırında Ispanak
18/04/2013 - 0 CommentYaprak Sarma ve Kuru Patlıcan
17/04/2013 - 0 CommentFırında Karnıbahar
05/04/2013 - 0 CommentKarnabahar Sote
23/03/2013 - 0 CommentPatlıcan Yemeği
15/03/2013 - 0 CommentKarnıbahar Kızartması
21/02/2013 - 0 CommentÇömlekte Pastırmalı Kuru Fasulye
07/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
06/12/2012 - 0 CommentYaprak Sarma
06/12/2012 - 0 CommentKarnıyarık
01/12/2012 - 0 CommentŞakşuka
14/09/2012 - 0 CommentZeytinyağlı Taze Fasulye
03/07/2015 - 0 CommentSultaniye
20/01/2014 - 0 CommentEtli Nohut
20/01/2014 - 0 CommentPatlıcanlı Köfte
24/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Musakka
23/07/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Pırasa
18/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder