Malzemeler:
Yapılışı;
- Patates
- Tereyağ
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Sarımsak
- Dilediğiniz baharat
Patatesleri iyice yıkayın ve tepsiye düz koyabilmek için alt kısmından ince bir kat kesin. İki spatula arasında sıkıştırarak ince ince dilimler yapın. (ince saplı spatula kullanıyoruz ki patatesleri olabildiğince açabilecek derinlikle dilimleyelim) Üzerine tuz ve sıvıyağ döküp yağlı kağıt kaplı fırın kabımıza, altına kestiğimiz parçaya koyarak, alıyoruz. her dilimin arasına minicik tereyağ sürüyoruz ve kızgın fırında dilediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar pişiriyoruz. Pişerken arada fırını açıp arasına fırça ile yağ sürebilir yada araları açık kalsın diye bıcakla esnetebilirsiniz.Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Cevizli Tarator
17/04/2013 - 0 Commentİtalyan Salatası
17/04/2013 - 0 CommentHumus
17/04/2013 - 0 CommentMuhammara
17/04/2013 - 0 CommentHumus
11/04/2013 - 0 CommentMaş Piyazı
28/03/2013 - 0 CommentKış Kızartması
28/03/2013 - 0 CommentKısır
27/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Karnıbahar
21/03/2013 - 0 CommentKuru Cacık
03/07/2015 - 0 CommentFava (Dereotlu)
03/07/2015 - 0 CommentŞalgamlı Bulgur Salatası
26/05/2015 - 0 CommentCacık
28/07/2013 - 0 CommentPatlıcan Çığırtma
19/07/2013 - 0 CommentFırında Yelpaze Patates
19/07/2013 - 0 CommentCevizli Cibes Salatası
18/07/2013 - 0 CommentKısır (Antakya Usulu)
15/07/2013 - 0 CommentBabagannuş
10/07/2013 - 0 CommentPiyaz
24/06/2013 - 0 CommentSoğan Salatası
22/06/2013 - 0 CommentMısır Mantarı
05/06/2013 - 0 CommentKısır (Adana Usulü)
13/05/2013 - 0 CommentZeytinyağlı Taze İç Bakla
11/05/2013 - 0 CommentCevizli Biber
17/04/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder