Malzemeler:
  • Patates
  • Tereyağ
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Sarımsak
  • Dilediğiniz baharat
Yapılışı;
Patatesleri iyice yıkayın ve tepsiye düz koyabilmek için alt kısmından ince bir kat kesin. İki spatula arasında sıkıştırarak ince ince dilimler yapın. (ince saplı spatula kullanıyoruz ki patatesleri olabildiğince açabilecek derinlikle dilimleyelim) Üzerine tuz ve sıvıyağ döküp yağlı kağıt kaplı fırın kabımıza, altına kestiğimiz parçaya koyarak, alıyoruz. her dilimin arasına minicik tereyağ sürüyoruz ve kızgın fırında dilediğiniz yumuşaklığa gelinceye kadar pişiriyoruz. Pişerken arada fırını açıp arasına fırça ile yağ sürebilir yada araları açık kalsın diye bıcakla esnetebilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz