MALZEMELER
- 500 gr az yağlı dana kıyma
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 su bardağı Su
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
- 4-5 adet sivri biber
- 1 yemek kaşığı ev yapımı domates salçası
- Yarım çay bardağı bitkisel yağ
- 3-4 diş sarımsak
- 2 orta boy domates
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı yenibahar
YAPILIŞI
Afiyet olsun!
- Önce soğan ve sarımsakları soyup ince ince kıyalım. (Ne kadar ince kıyılarsa o kadar lezzet verir.)
- Kıymayı tepsinin içine koyalım, kıyılmış maydanoz, doğranmış soğan ve sarımsakları da ilave edelim.
- Sonra bitkisel yağı, kimyonu, yenibaharı, pul biberi, karabiberi ve tuzu ekleyip iyice yoğuralım.
- Salçayı 1 su bardağı su ile ezelim ve kırmızı bir sos yapalım.
- Kıymalı karışımı tepsiye yayalım, üzerine salçalı suyu dökelim.
- Domatesleri halka halka ve biberleri de uzunlamasına kesip üzerine dizelim.
- 200 derecelik fırında 35- 40 dakika kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder