MALZEMELER
- Yarım kilo doğranmış kestane kabağı
- Yarım çay bardağı toz şeker
- Tahin
- Pekmez
YAPILIŞI
- Kabakları bir tencereye alın, üzerine şekeri ekleyip 1-2 saat ağzı kapalı bekletin.
- Hafif sulanmış kabakları kısık ateşte yumuşayana kadar pişirin. Kabuklu tarafına çatal batırarak kontrol edebilirsiniz.
- Piştikten sonra soğuyan kabakları, servis tabağına alın, kabuklarını bıçakla sıyırın.
- İsteğe göre tahin ve pekmez ekleyip servis yapın.
NOT
- Yoğun tahin tadını sevdiğim için kabakların üzerine önce tahini, sonra pekmezi koydum. Ama bir sos kasesinde karıştırılan tahin-pekmez kabakların yanında da servis edilebilir.
Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Balparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentBalkabağı Tatlısı
16/02/2013 - 0 CommentUn Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 CommentTahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 CommentRevani
20/07/2013 - 0 CommentKaraçuval Helvası
16/07/2013 - 0 CommentŞam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentKrem Karamel
07/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 CommentTürk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder