- Yarım litre süt
- 6 yumurta
- 1 su bardağı şeker (3 çorba kaşığı karamel için ayrılır)
- 1 paket vanilya
YAPILIŞI
- 3 çorba kaşığı şeker bir fincan su ile kaynatılıp pekmez renginde karamel yapılıp kalıba boşaltılır. Kalıp hafif ısıtılarak her tarafı kaplanır.
- Yumurtalar tel ile çarpılır. Vanilya, şeker ve süt konur. Şeker eriyinceye kadar karıştırılır.
- Şekerli süt karamelli kalıba boşaltılıp fırın tepsisine oturtularak fırına konur. Tepsiye kenardan kalıbın yarısını geçecek şekilde sıcak su konur.
- Fırında suyu kaynatmadan ve kremayı fazla katılaştırmadan pişirilir.
- Kalıp suyunda soğutulur. Sonra kenarlara bastırarak tabağa çevrilir.
NOT
Krem karameli, içinde su bulunan tepsiye koyarak fırında da pişirebilirsiniz. Krem karameli birer kişilik özel kalıplarla daha kolay yapabiliriz. Yukarıdaki malzeme 6- 7 küçük kalıp doldurur.
Afiyet Olsun!
Benzer Yazılar ;
Un Helvası
16/02/2013 - 0 CommentPeksimet (Etimek) Tatlısı
13/01/2013 - 0 CommentHindistan Cevizli Lokum
26/05/2015 - 0 CommentTahinli Kuru Baklava
20/09/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
20/09/2013 - 0 CommentYoğurt Tatlısı
28/07/2013 - 0 CommentÇikolatalı Şekerpare
28/07/2013 - 0 CommentRevani
20/07/2013 - 0 CommentKaraçuval Helvası
16/07/2013 - 0 CommentŞam Tatlısı
09/07/2013 - 0 CommentKazandibi
09/07/2013 - 0 CommentYalancı Kalburabastı
08/07/2013 - 0 CommentSütlaç
06/07/2013 - 0 CommentKabak Tatlısı
03/07/2013 - 0 CommentKıbrıs Tatlısı
05/06/2013 - 0 CommentUn Helvası
11/04/2013 - 0 CommentKremalı Bisküvi
27/03/2013 - 0 CommentSütlü İrmik Helvası
23/03/2013 - 0 CommentLor Tatlısı
23/03/2013 - 0 CommentKadayıflı Muhallebi
23/03/2013 - 0 CommentTürk Kahveli Beze
21/03/2013 - 0 CommentBalparmak
21/03/2013 - 0 CommentAyva Tatlısı
03/03/2013 - 0 CommentBalkabağı Tatlısı
16/02/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder