Malzemeler : (Fırın Tepsisi için)
  • 1 paket Makarna(özellikle bu markayı kullanıyorum çünkü en lezzetli olanı bu)
  • 1 adet yufka
  • 3 yumurta (1 sarı üzerine sürmek için ayrılır.)
  • 3 kaşık yoğurt
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 250-300 gr beyaz peynir
  • 1/2 demet maydanoz
  • Tuz

Yapılışı :
Öncelikle makarna  bol suda haşlanır. Yaklaşık 15-20 dakika kadar makarnalar iyice yumuşuyor . Bu arada harcını hazırlıyoruz. Yumurta, süt, sıvıyağ, tuz, yoğurt, maydonoz ve peynir karıştırılır. Ben peyniri yoğun sevmediğim için bu miktarda koydum ama siz daha yoğun peynir tadı seviyorsanız miktarı artırabilirsiniz hatta kaşar daha da güzel olur. Haşlanıp soğuk sudan geçirilmiş makarnalar iyice süzülür ve harç ile  karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1 adet yufka serilir ve tüm harç yufkanın üzerine dökülür.
Yufka kapatılır (tepsiniz büyük ise yarım yufakaya daha ihtiyacınız olabilir) üzerine yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış fırında 250 derecede yaklaşık 20-25 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirilir. 
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz