Malzemeler : (Fırın Tepsisi için)
- 1 paket Makarna(özellikle bu markayı kullanıyorum çünkü en lezzetli olanı bu)
- 1 adet yufka
- 3 yumurta (1 sarı üzerine sürmek için ayrılır.)
- 3 kaşık yoğurt
- 1/2 su bardağı süt
- 1/2 su bardağı sıvıyağ
- 250-300 gr beyaz peynir
- 1/2 demet maydanoz
- Tuz
Yapılışı :
Öncelikle makarna bol suda haşlanır. Yaklaşık 15-20 dakika kadar makarnalar iyice yumuşuyor . Bu arada harcını hazırlıyoruz. Yumurta, süt, sıvıyağ, tuz, yoğurt, maydonoz ve peynir karıştırılır. Ben peyniri yoğun sevmediğim için bu miktarda koydum ama siz daha yoğun peynir tadı seviyorsanız miktarı artırabilirsiniz hatta kaşar daha da güzel olur. Haşlanıp soğuk sudan geçirilmiş makarnalar iyice süzülür ve harç ile karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye 1 adet yufka serilir ve tüm harç yufkanın üzerine dökülür.
Yufka kapatılır (tepsiniz büyük ise yarım yufakaya daha ihtiyacınız olabilir) üzerine yumurta sarısı sürülür ve ısıtılmış fırında 250 derecede yaklaşık 20-25 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun!
Benzer Yazılar ;
Mengen Pilavı
26/03/2013 - 0 CommentYoğurtlu Makarna
21/03/2013 - 0 CommentMantarlı Penne Bolonez
13/01/2013 - 0 CommentKelebek Makarna (Yoğurtlu)
23/12/2012 - 0 CommentÖzbek Pilavı
06/12/2012 - 0 CommentSosisli Makarna
02/12/2012 - 0 CommentKuskus Makarna Salatası
08/11/2012 - 0 CommentFırında Peynirli Makarna
08/11/2012 - 0 CommentMantarlı Bulgur Pilavı
08/11/2012 - 0 CommentSarmısaklı-Domatesli Pilav
08/11/2012 - 0 CommentBulgur Pilavı
05/11/2012 - 0 CommentFırında Beşamel Soslu Makarna
29/10/2012 - 0 CommentPeynirli Kavrulmuş Makarna
14/09/2012 - 0 CommentBolonez Soslu Spagetti Makarna
26/08/2012 - 0 CommentFırında Makarna
26/08/2012 - 0 CommentPilav
25/08/2012 - 0 CommentDomatesli Labne Makarna
23/06/2015 - 0 CommentPeynirli Makarna
21/05/2015 - 0 CommentKıymalı Lazanya
31/07/2013 - 0 CommentMakarna Salatası
24/06/2013 - 0 CommentBüryan Pilavı
18/07/2013 - 0 CommentArpa Şehriye Pilavı
13/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder