Malzemeler ;
İç Malzemeleri ;
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 kahve fincanı su
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 -2 damla limon
- Biraz tuz
- Aldığı kadar un 500 gr.kadar
Yapılışı ;
- 400 gr. yağsız kıyma
- 2 tane soğan( çintilmiş)
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
Afiyet olsun!
- Yumurta; yoğurt; yağ; tuz;süt;sirke; karbonat+ limonsuyu,su ve unla pürüssüz bir hamur yoğurun.(yumuşak bir hamur olucak) (ununuzu azar azar ekleyin)
- 1 saat dinlendirin.
- Hamuru eşit bezelere bölün.Her bezeyi unla yufka büyüklüğünde açın.Çay bardağıyla kesin.
- Kıymayı soğanla iyice kavurun. Baharatlarını ekleyin ;soğutun.
- Hazırladığınız kıymayı çay bardağıyla kestiğiniz hamurun içine koyun d şeklinde katlayın.Kenarlarına iyice bastırın.
- Derin bir tencerede kızgın yağda kızartın.
0 yorum:
Yorum Gönder