Malzemeler ;
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 -2 damla limon
  • Biraz tuz
  • Aldığı kadar un 500 gr.kadar
İç Malzemeleri ;
  • 400 gr. yağsız kıyma
  • 2 tane soğan( çintilmiş)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı sıvı  yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
Yapılışı ;
  • Yumurta; yoğurt; yağ; tuz;süt;sirke; karbonat+ limonsuyu,su ve unla pürüssüz bir hamur yoğurun.(yumuşak bir hamur olucak) (ununuzu azar azar ekleyin)
  • 1 saat dinlendirin.
  • Hamuru eşit bezelere bölün.Her bezeyi unla yufka büyüklüğünde açın.Çay bardağıyla kesin.
  • Kıymayı soğanla iyice kavurun. Baharatlarını ekleyin ;soğutun.
  • Hazırladığınız kıymayı çay bardağıyla kestiğiniz hamurun içine koyun d şeklinde katlayın.Kenarlarına iyice bastırın.
  • Derin bir tencerede kızgın yağda kızartın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz