Malzemeler ;
  • 4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • aldığı kadar su
İç Harçı ;
  • 300 gr.yağsız kıyma
  • 2 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • 2 yemek kaşığı su
Yapılışı ;
Hamuru için un,tuz ve yeteri kadar unu bir kaba alın ve yumuşak,pürüzsüz  bir hamur yoğurun.1 saat kadar dinlendirin.Bu arada soğanlarınızı küçük küçük doğrayın,kıyma,su ve yeteri kadar baharatla beraber iyice yoğurun.Sonrada dinlenen hamurunuzu 4 bezeye ayırın,merdaneyle 3 cm.kalınlığında açın ,çaydanlık kapağıyla yuvarlaklar kesin,içlerine kıymalı harçtan koyup D şeklinde kapatın ,kenarlarını elinizle iyice kapatın ve kısık ateşte teflon tavada iki tarafınıda iyice pişirin.Arzuya göre  piştikten sonra üzerini tereyağla biraz yağlıyabilirsiniz.Daha sonra sıcak sıcak servis edin..
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz