Malzemeler ;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yumurta
- yaklaşık 4- 5 su bardağı un (az gelirse eklenir)
Arası için ;
- 150 gr tereyağı
- 6-7 yemek kaşığı sıvı yağ
- isteye göre peynir arasına serpmek için
Hazırlanması ;
Afiyet olsun!
- İlk önce 1 su bardağı ılık suya 1,5 yemek kaşığı kuru mayayı ve 1 tatlı kaşığı şekeri ilave ediyoruz ve derin bir kabın içine kabarması için koyuyoruz. Üzerine kapak çeviriyoruz.
- Maya karanlık yerde daha çabuk kabarıyor.
- Kabarıp taşan mayaya ılık süt, yumurta ve tuzu ilave ediyoruz.
- Ardından unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan, sert olmayana, hafif yumuşak hamur yoğuruyoruz.
- Tezgah üzerinde hamurdan açmak istediğiniz büyüklükte bezeler hazırlıyoruz. Benim tezgah küçük olduğu için ben 9 adet yaptım. 3-er 3-er yağlayıp katlamak için.
- Bezeleri un ekleyerek ince yufka açılır. Yufkayı açarken çok fazla ince olması için uğraşmayın . Sonradan elle her tarafa çekilerek de genişletilebilir bir hamur.
0 yorum:
Yorum Gönder