Malzemeler:
Yapılışı:
- 2 su bardağı meyveli tahıl gevreği (ben Nesfit kullandım)
- 1/3 su bardağı esmer şeker
- 1+1/4 su bardağı yağsız veya yarım yağlı süt
- 1 yumurta, çırpılmış
- 2 iri elma, rendelenmiş (yeşil elma kullandım)
- 50 gr ceviz
- 50 gr kuru üzüm (veya yaban mersini)
- 1 su bardağı tam buğday unu (karabuğday unu kullandım)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- Bir tutam tuz
Afiyet olsun!
- İlk üç malzemeyi (tahıl gevreği, esmer şeker, süt) karıştırın. 10 dk bekletin.
- Çırpılmış yumurta, rendelenmiş elma, iri kırılmış ceviz ve kuru üzüm karışımını beklettiğiniz sütlü karışıma ekleyin.
- En son un ve diğer kuru malzemeleri karıştırın. Hepsi için spatula kullanın, miksere gerek yok. Sadece malzemelerin bütünleşmesi yeterli.
- Karışımı muffin kalıplarına doldurun. Fırını 210 dereceye ayarlayıp ısıtın. Muffinleri fırına verince ısıyı 190 dereceye düşürün. (Fırın ısısını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.) Kabarıp üstleri kızarıncaya kadar pişirin.
0 yorum:
Yorum Gönder