Malzemeler:
  • 2 su bardağı meyveli tahıl gevreği (ben Nesfit kullandım)
  • 1/3 su bardağı esmer şeker
  • 1+1/4 su bardağı yağsız veya yarım yağlı süt
  • 1 yumurta, çırpılmış 
  • 2 iri elma, rendelenmiş (yeşil elma kullandım)
  • 50 gr ceviz
  • 50 gr kuru üzüm (veya yaban mersini)
  • 1 su bardağı tam buğday unu (karabuğday unu kullandım)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • Bir tutam tuz 
Yapılışı:
  • İlk üç malzemeyi (tahıl gevreği, esmer şeker, süt) karıştırın. 10 dk bekletin.
  • Çırpılmış yumurta, rendelenmiş elma, iri kırılmış ceviz ve kuru üzüm karışımını beklettiğiniz sütlü karışıma ekleyin.
  • En son un ve diğer kuru malzemeleri karıştırın. Hepsi için spatula kullanın, miksere gerek yok. Sadece malzemelerin bütünleşmesi yeterli.
  • Karışımı muffin kalıplarına doldurun. Fırını 210 dereceye ayarlayıp ısıtın. Muffinleri fırına verince ısıyı 190 dereceye düşürün. (Fırın ısısını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.) Kabarıp üstleri kızarıncaya kadar pişirin.    
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz