Malzemeler:
  • 1 Kase (orta boy kahvaltı kasesi uygundur) eritilmiş tereyağ ( Kolay olması açısından tarifi ölçüsü olarak kase kullanıyorum)
  • 1 Kase ılık su
  • 1 Çorba kaşığı kurumaya
  • 3 Çorba kaşığı süt
  • 1 Tatlı kaşığı tuz
  • 1 Tatlı kaşığı toz şeker
  • Kullanılan un yoğunluğuna göre 3,5 veya 4 kase un
  • Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Yapılışı:
Erittiğimiz tereyağını ,ılık suda erimiş maya ve şeker ,süt ,tuz ve unu kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.Üzerini kapatıp ılık bir ortamda 2 saat kadar mayalandırın.Çubuk şekli verip yağlanmış tepsiye alın üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz