Malzemeler:
Yapılışı:
- 1 Kase (orta boy kahvaltı kasesi uygundur) eritilmiş tereyağ ( Kolay olması açısından tarifi ölçüsü olarak kase kullanıyorum)
- 1 Kase ılık su
- 1 Çorba kaşığı kurumaya
- 3 Çorba kaşığı süt
- 1 Tatlı kaşığı tuz
- 1 Tatlı kaşığı toz şeker
- Kullanılan un yoğunluğuna göre 3,5 veya 4 kase un
- Üzerine sürmek için yumurta sarısı
Erittiğimiz tereyağını ,ılık suda erimiş maya ve şeker ,süt ,tuz ve unu kulak memesi yumuşaklığında yoğurun.Üzerini kapatıp ılık bir ortamda 2 saat kadar mayalandırın.Çubuk şekli verip yağlanmış tepsiye alın üzerine yumurta sarısı ve susam serpin.175 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun!
Etiketler:Hamur İşleri,Kayseri Halkası
0 yorum:
Yorum Gönder