Malzemeler ;
  • 4-5 tane patates
  • 500 gr bonfile et (ben dana kullandım)
  • 2 kaşık zetinyağı
  • Pulbiber,karabiber ve kekik
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
Sos İçin ;
  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 tane domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Üzerini süslemek için arzu edilirse maydanoz
Yapılışı ;
  • Patatesler yıkanıp soyulur.
  • İnce kibrit çöpü gibi doğranır.Yani jülyen.( özelliği bu doğrama şeklinde ama benim biraz kibritten kalın oldu)
  • Kızgın yağa azar azar atıp karıştırdıktan sonra çıtır olana kadar kızartılır.
  • Havlu peçetenin üzerine alarak fazla yağı alınır.
  • Etler ince şerit halinde doğranır.
  • Baharat ve zeytinyağı karışımının içine konulur. (Tuz eklenmez yoksa etler sertleşir.Tuz pişmeye yakın konulur)
  • İyice karıştırdıktan 2-3 saat kadar dolapta dinlendirilir.
  • Genişçe bir tavada ağzı açık bir şekilde ara sıra karıştırarak kavrulur.
  • Gerekirse tereyağı ekleyerek kızarana kadar kavrulur.
  • Sos için yağla dövülmüş sarımsak kavrulduktan sonra salça ve domates rendesi eklenerek 5-10 dakika pişirilir.
  • Servis tabağının altına patatesler konulur.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt yayılır.
  • Üzerine etler yayılır.
  • En üste de sıcak sos ve kıyılmış maydanozla süslenir.
Not ;
Bütün malzemelerin buluşması servis yaparken yapılmalı ki patatesler yumuşamasın.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz