Malzemeler;
  • 3 tane yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un
Kreması İçin;
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı tepeleme un
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 muz
Üzeri İçin;
  • 1 paket kakaolu şanti
  • 1 çay bardağı süt
  • 80 gr çikolata
Yapılışı;
Karıştırma kabına yumurtayı kırıyoruz. Üzerine şeker ilave edip köpürene kadar çırpıyoruz. Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine, harcını döküp tepsiye yayıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 8-10 dakika pişiriyoruz. Bu süreyi geçirmemeniz gerekiyor. Fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkar çıkmaz krema koymadan rulo yapıyoruz.
Krema için, bir tencereye süt, toz şekeri, un ve kakaoyu koyup çırpma teliyle karıştırarak kısık ateşte muhallebi kıvamına gelene dek pişirip soğumaya bırakıyoruz. Şantimizi sütle, bir kasede köpürtüp dolapta bekletiyoruz. Rulo şeklindeki pasta kekimizi geriye açıp yağlı kağıdı çıkartıp sarmayı kolaylaştırmak için yine yağlı kağıdımızın üzerine koyuyoruz.
Sonra kremamızı pasta kekinin içerisine sürüyoruz. Üzerine muzları yerleştiriyoruz. Yağlı kağıdın yardımıyla bir ucundan başlayarak pastamızı sıkı bir şekilde sarıyoruz. Pastamızın üzerini şantiyle kaplayıp soğuması için buz dolabına kaldırıyoruz. 1-2 saat beklettikten sonra pastayı çıkarıp üzerine benmari usulüyle eritilmiş çikolatayı döküp kaplıyoruz. Pastamızın çikolatası sertleştiğinde buzdolabından çıkartıp servis yapıyoruz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz