Malzemeler ;
  • 1 kase arpa şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (Margarinde olabilir.)
  • Yarım kahve fincanı sıvıyağ
  • 100 gr. kıyma (İsteğe göre)
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı domates suyu
  • Maydanoz
  • Tuz
  • 6 su bardağı su
Yapılışı ;
Tenceremize aldığımız yağ karışımıyla kıymayı kavuralım.Salça ve domates suyu ilave edip kavurma işlemine devam edelim.10 dakika sonra su,tuz katarak kaynatalım.Kaynayan suya şehriyeleri yavaşça dökelim.Yarım saat kısık ateşte pişirelim.Üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servise sunalım.
Not ;Sadece salçada olabilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz