Malzemeler:
Yapılışı:
- 3 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı ayıklanmış Antep fıstığı
- 1 yemek kaşığı bal
Afiyet olsun!
- Bir tencereye şekeri, nişastayı ve vanilini koyup karıştırın.
- Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek bütün malzemelerin birbiriyle karışmasını sağlayın.
- Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın.
- Antep fıstıklarını toz haline getirdikten sonra üzerine 1 kaşık balı ekleyip rondodan geçirin.
- Hazırladığınız fıstık ezmesini ocakta pişmekte olan karışıma ekleyin ve karıştırın.
- 1-2 dakika kaynattığınız karışımı ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar karıştırın.
- Biraz ılındıktan sonra ağzı kapalı bir kabın içine aldığınız karışımı buzdolabına koyup soğutun ve oradan da buzluğa alın.
- Birkaç saatte bir buzluktan çıkarıp karıştırın, böylece dondurmanın arasında oluşabilecek buzlanmaları önlemiş olursunuz.
- Servisten önce bir süre buzlukta bekletmeyi unutmayın ve 1 hafta içinde tüketin.
Etiketler:Antep Fıstıklı Dondurma,Tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder