Malzemeler:
  • 3 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin
  • 1 su bardağı ayıklanmış Antep fıstığı
  • 1 yemek kaşığı bal
Yapılışı:
  • Bir tencereye şekeri, nişastayı ve vanilini koyup karıştırın.
  • Üzerine sütü yavaş yavaş ekleyerek bütün malzemelerin birbiriyle karışmasını sağlayın.
  • Malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alıp karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın.
  • Antep fıstıklarını toz haline getirdikten sonra üzerine 1 kaşık balı ekleyip rondodan geçirin.
  • Hazırladığınız fıstık ezmesini ocakta pişmekte olan karışıma ekleyin ve karıştırın.
  • 1-2 dakika kaynattığınız karışımı ocaktan alıp oda sıcaklığına gelene kadar karıştırın.
  • Biraz ılındıktan sonra ağzı kapalı bir kabın içine aldığınız karışımı buzdolabına koyup soğutun ve oradan da buzluğa alın.
  • Birkaç saatte bir buzluktan çıkarıp karıştırın, böylece dondurmanın arasında oluşabilecek buzlanmaları önlemiş olursunuz.
  • Servisten önce bir süre buzlukta bekletmeyi unutmayın ve 1 hafta içinde tüketin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz