Kalburabastının malzemeleri ;
  • Paket margarin
  • 3 su bardağı un
  • 1 veya 2 kaşık yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 bardak dövülmüş ceviz içi
Kalburabastının şerbeti için ;
  • 2,5 su bardağı toz şeker
  • 2,5 bardak su
  • Yarım limonun suyu
Kalburabastı hamurunu yapın ;
  • Margarin ile 3 su bardağı unu yoğurun.
  • Yoğurt, sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyin.
  • Karışımı iyice yoğurun.
  • Üzerini örterek 10 dakika dinlendirin.
  • Kalburabastı şerbetini hazırlayın
  • 2,5 bardak su ve 2,5 bardak şekeri kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyin.
  • Biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Kalburabastının içini doldurun ;
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
  • Şekilli olması için bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avuç içi büyüklüğünde açın.
  • Hamurun içine aldığı kadar ceviz koyun.
  • Hamurun uçlarını bir araya getirerek katlayın.
  • Katlanan kısmı altta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
  • Yaklaşık 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.
  • Kızarınca fırından çıkarın .
  • Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti kalburabastılar sıcakken üzerlerine dökün.
  • Şerbetini çekmesi için biraz bekleyin ve servis edin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz