Kalburabastının
malzemeleri ;
- Paket margarin
- 3 su bardağı un
- 1 veya 2 kaşık yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 bardak dövülmüş ceviz içi
Kalburabastının şerbeti
için ;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 2,5 bardak su
- Yarım limonun suyu
Kalburabastı hamurunu
yapın ;
- Margarin ile 3 su bardağı unu yoğurun.
- Yoğurt, sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyin.
- Karışımı iyice yoğurun.
- Üzerini örterek 10 dakika dinlendirin.
- Kalburabastı şerbetini hazırlayın
- 2,5 bardak su ve 2,5 bardak şekeri kaynatın.
- Kaynamaya başladıktan 10 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyin.
- Biraz daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Kalburabastının içini
doldurun ;
Afiyet olsun!
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın.
- Şekilli olması için bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avuç içi büyüklüğünde açın.
- Hamurun içine aldığı kadar ceviz koyun.
- Hamurun uçlarını bir araya getirerek katlayın.
- Katlanan kısmı altta gelecek şekilde tepsiye yerleştirin.
- Yaklaşık 200 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin.
- Kızarınca fırından çıkarın .
- Önceden hazırlayıp soğuttuğunuz şerbeti kalburabastılar sıcakken üzerlerine dökün.
- Şerbetini çekmesi için biraz bekleyin ve servis edin.
Etiketler:Kalburabastı,Tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder