Burma tatlısı hamuru için gereken malzemeler ;
  • 5 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 250 gram margarin
  • 3 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • Açmak için nişasta ve un
Burma tatlısı şurubu için malzemeler ;
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
Burma tatlısı yapın ;
  • Unu derin bir karıştırma kabına eleyin.
  • Ortasını havuz gibi açın.
  • Havuza yumurtaları kırın. Ayçiçek yağını, sütü, yoğurdu ekleyin.
  • Su ilave ederek, kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.
  • Üzerine bir bez örtüp 20 dakika dinlendirin.
  • ygun büyüklükte parçalar koparın ve mümkün olduğunca ince açın.
  • Açtığınız yufkayı ortadan ikiye kesin.
  • Kestiğiniz hamurun üzerine ceviz içi serpin.
  • Ceviz içi serpilmiş yufkayı oklayava sarın.
  • Oklavaya sarılı yufkayı iki yanından bastırarak büzün.
  • Büzdüğünüz yufkayı dikkatlice oklavatan çıkarın.
  • Bu işlemi diğer yufkalara da uygulayın.
  • Tatlıları birbirine yakın olacak şekilde, önceden yağladığınız tepsiye dizin.
  • 160-170 derecede tatlıların üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Burma tatlısını şerbetleyin ;
  • Şekeri ve suyu bir pencerede karıştırın.
  • Şerbet kıvama gelince içine limon suyunu ekleyin.
  • Bir taşım kaynatıp ateşten alın. Soğumaya bırakın.
  • Burma tatlısını fırından çıkarın.
  • 3-4 kepçe şerbeti burma tatlısının üzerinde gezdirin. 5 dakika bekleyin.
  • Kalan şurubu yavaş yavaş tepsinin üzerine dökün.
  • Şerbeti iyice çekmesi ve soğuması için tatlıyı 1-2 saat bekletin.
  • Burma tatlınız hazır.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz