Hanımgöbeği
malzemelerini hazırlayın ;
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket margarin
- 4 yumurta
- 3 su bardağı şeker
- Yarım limonun suyu
- 1 tutam tuz
- 2 su bardağı ayçiçek yağı
Hanımgöbeğinin şerbetini
yapın ;
- Şekeri 3 su bardağı su ile kaynatın.
- Kaynatırken köpüklerini alın.
- Limon suyunu ekleyin.
- Koyulaşınca ateşten alın.
Hanımgöbeği yapın ;
Afiyet olsun!
- Bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuzu koyup kaynatın.
- Unu ekleyip, karıştırarak pişirin.
- Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alın.
- Ilınınca yumurtaları kırın ve karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın.
- Elinizi yağlayın, parça hamurları yassılaştırıp ortasını parmağınızla delin.
- 2 su bardağı yağı iyice kızdırın.
- Şekil verdiğiniz hamurları bu yağda pembeleşinceye kadar kızartın.
- Kızarmış hamurları şerbete batırıp 5 dakika kadar bekletin.
- Hanımgöbeği servise hazır.
Etiketler:Hanımgöbeği,Tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder