Hanımgöbeği malzemelerini hazırlayın ;
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket margarin
  • 4 yumurta
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limonun suyu
  • 1 tutam tuz
  • 2 su bardağı ayçiçek yağı
Hanımgöbeğinin şerbetini yapın ;
  • Şekeri 3 su bardağı su ile kaynatın.
  • Kaynatırken köpüklerini alın.
  • Limon suyunu ekleyin.
  • Koyulaşınca ateşten alın.
Hanımgöbeği yapın ;
  • Bir tencereye 2 bardak su, margarin, tuzu koyup kaynatın.
  • Unu ekleyip, karıştırarak pişirin.
  • Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alın.
  • Ilınınca yumurtaları kırın ve karıştırın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar ayırın.
  • Elinizi yağlayın, parça hamurları yassılaştırıp ortasını parmağınızla delin.
  • 2 su bardağı yağı iyice kızdırın.
  • Şekil verdiğiniz hamurları bu yağda pembeleşinceye kadar kızartın.
  • Kızarmış hamurları şerbete batırıp 5 dakika kadar bekletin.
  • Hanımgöbeği servise hazır.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz