Malzemeler ;
  • 1 paket tuzsuz etimek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 4-5 su bardağı süt (muhallebi için)
  • 1 su bardağı süt (kremşanti için)
  • 2 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti
Yapılışı ;
  • Etimekleri dikdörtgen şeklinde bir cam tepsiye dizin.
  • Küçük bir tencerede toz şekeri biraz yakın. Kaynattığınız suyu üzerine ilave edin.
  • Karışımı sıcakken kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine dökün.
  • Tepsinizin boyutuna göre 4 veya 5 su bardağı süte, un ve vanilyayı ekleyip pişirin.
  • Karışım muhallebi kıvamına gelince etimeklerin üzerine sürün.
  • Ayırdığınız sütle kremşantiyi hazırlayın ve en üst katına sürün.
  • Dilerseniz ceviz veya Antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz