Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 1 paket tuzsuz etimek
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- 4-5 su bardağı süt (muhallebi için)
- 1 su bardağı süt (kremşanti için)
- 2 çay bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti
Afiyet olsun!
- Etimekleri dikdörtgen şeklinde bir cam tepsiye dizin.
- Küçük bir tencerede toz şekeri biraz yakın. Kaynattığınız suyu üzerine ilave edin.
- Karışımı sıcakken kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine dökün.
- Tepsinizin boyutuna göre 4 veya 5 su bardağı süte, un ve vanilyayı ekleyip pişirin.
- Karışım muhallebi kıvamına gelince etimeklerin üzerine sürün.
- Ayırdığınız sütle kremşantiyi hazırlayın ve en üst katına sürün.
- Dilerseniz ceviz veya Antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz.
Etiketler:Etimek Tatlısı,Tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder