Malzemeler;
Yapılışı;
- 1 bardak süt
- 5 yemek kaşığı un
- 7 yemek kaşığı şeker
- 1 paket damla sakızı ya da bir yemek kaşığı damla sakızı macunu
- 1 paket vanilya
- 1 tatli kaşığı margarin ya da tereyağ
Afiyet olsun!
- Un, şeker ve sütü tencerede karıştırıp ocağa alın.
- Damla sakızlarını bir havanda toz haline getirin ve kaynayan karışıma ekleyin.
- Damla sakızları eriyene kadar karıştırın.
- Muhallebi kıvam alınca vanilyayı da ekleyip ocağı kapatın.
- En son margarini ekleyin ve ılınmaya bırakın.
- Üstünde tabaka oluşmaması için arada sık sık karıştırın.
- Damla sakızlı muhallebeyi ılıkken kaselere alın.
- Buzdolabında soğuttuktan sonra servis edin.
Etiketler:Damla Sakızlı Muhallebi,Tatlılar
0 yorum:
Yorum Gönder