Malzemeler:
  • 4 yaprak güllaç
  • 1 litre süt
  • 1 bardak şeker
  • 200 gr ceviz içi
  • 1 paket vanilya
  • Gül suyu (Arzuya göre koymaya bilirsiniz.)
Yapılışı:
  • Güllaç yapraklarını dizmeden önce sütü ateşe koyun.
  • Süt ılınınca vanilya ve şeker ekleyin.
  • Kaynayan sütü ateşten alın ve ılınmasını bekleyin.
  • Bir tepsiye güllacı serin.
  • Üzerinde süt gezdirin ve ceviz serpin.
  • Tüm güllaç yapraklarını aynı şekilde üst üste koyun.
  • Güllacınızı 30 dakika süreyle buzdolabında bekletin.
  • Güllacı mutlaka soğuk servis ediniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz