Malzemeler ;
Yapılışı ;
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı süt kreması
- 1 yemek kaşığı salep
- 1 su bardağı şeker
Afiyet olsun!
- Bir tencereye tüm malzemeleri alın ve çırpma teliyle karıştırın.
- Kısık ateşte kaynayana kadar pişirin.
- Akışkan ve yoğun bir karışım elde edince ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Tamamen soğuduktan sonra bir kaba koyup buzluğa yerleştirin.
- Ara sıra buzluktan çıkarıp mutlaka karıştırın. Bu işlemi karıştırılamayacak kadar sertleşene kadar sürdürün.
- Buzlukta bir süre beklettikten sonra servis yapabilirsiniz. Uzun süre bekletirseniz kıvamını daha iyi alır.
- Dondurmayı 1 hafta içinde tüketiniz.
Etiketler:Maraş Dondurması,Tatlılar

0 yorum:
Yorum Gönder