Hamur için malzemeler :
  • 8 yemek kaşığından biraz fazla margarin (250 gr.)
  • 2 su bardağından biraz az tozşeker (330 gr.)
  • 3 adet yumurta
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 2,5 su bardağından biraz az un (280 gr.)
  • 2 adet rendelenmiş havuç
Harç için malzemeler:
  • 2 yemek kaşığı krem peynir (90gr.)
  • 1,5 yemek kaşığı margarin (45 gr.)
  • 1,5 su bardağından biraz az pudraşekeri (175 gr.)
  • 1 su bardağı doğranmış ceviz
  • Bir tutam toz vanilya
Yapılışı:
  • Hamur için margarin veya tereyağ şeker ve yumurtayla mikserin hızlı pozisyonunda veya tel çırpıcıyla 4-5 dakika çırpın.
  • Tuz, tarçın, un ve rendelenmiş havucu katıp iyice karıştırın.
  • Kalın kenarlı yuvarlak bir kalıba döküp orta sıcaklıktaki fırında 40 dakika pişirin.
  • Harç için Yayla ile krem peyniri pürüzsüz olana kadar çırpın.
  • İçine şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Cevizleri ve vanilyayı katıp karıştırın.
  • Keki fırından çıkarın, harcı üzerine dökün.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz