Hamur için malzemeler :
- 8 yemek kaşığından biraz fazla margarin (250 gr.)
- 2 su bardağından biraz az tozşeker (330 gr.)
- 3 adet yumurta
- Bir tutam tuz
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2,5 su bardağından biraz az un (280 gr.)
- 2 adet rendelenmiş havuç
Harç için malzemeler:
- 2 yemek kaşığı krem peynir (90gr.)
- 1,5 yemek kaşığı margarin (45 gr.)
- 1,5 su bardağından biraz az pudraşekeri (175 gr.)
- 1 su bardağı doğranmış ceviz
- Bir tutam toz vanilya
Yapılışı:
Afiyet olsun!
- Hamur için margarin veya tereyağ şeker ve yumurtayla mikserin hızlı pozisyonunda veya tel çırpıcıyla 4-5 dakika çırpın.
- Tuz, tarçın, un ve rendelenmiş havucu katıp iyice karıştırın.
- Kalın kenarlı yuvarlak bir kalıba döküp orta sıcaklıktaki fırında 40 dakika pişirin.
- Harç için Yayla ile krem peyniri pürüzsüz olana kadar çırpın.
- İçine şekeri ekleyip çırpmaya devam edin.
- Cevizleri ve vanilyayı katıp karıştırın.
- Keki fırından çıkarın, harcı üzerine dökün.
Etiketler:Havuçlu Kek,Pasta - Kek
0 yorum:
Yorum Gönder