Malzemeler:
Hamuru
- 200 gr bisküvi tozu
- 4 çorba kaşığı ertilmiş tereyağı
- 4 çorba kaşığı şeker
İçi
Yapılışı:
- 1 kg krem peynir, yumuşatılmış
- 1 su bardağı / 200 gr şeker
- 3 çorba kaşığı un
- 4 yumurta
- 1 su bardağı / 250 ml ekşi krema
- 1 tatlı kaşığı vanilya
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Hamuru: Bisküvi 8 -10 kişilik tozu, tereyağı ve şekeri küçük bir kâsede karıştırın. 25 cm lik bir kelepçeli tepsiyi yağlayıp unlayın ve karışımı dibine yayın. Fırında 10 dakika pişirin. İçi: Krem peynir, şeker ve unu iyice karıştırın. Her seferinde 1 tane olmak üzere yumurtaları ekleyip çırpın. Her bir malzemeyi ekledikten sonra bir süre karıştırın. Krema ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı bisküvili karışımın üzerine koyun ve fırında 1 saat pişirin. Fırınınızı söndürün ve kapağı yarı açık vaziyette tepsiyi soğuyana dek içinde bırakın. Tepsinin içinde tamamen soğumaya bırakın, sonra buzdolabında 1-2 saat soğutun. Bu haliyle ya da eritilmiş meyve jölesini üzerine dökerek ve taze meyvelerle süsleyerek servis yapın.
Üzerine İsterseniz Çikolata Sosu Yapabilirsiniz.
Çikolata Sosu
Malzemeler:
- 2 çorba kaşığı un
- 2 çorba kaşığı kakao ( renk vermezse daha fazla koyabilirsiniz)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
Yapılışı:
Bütün malzemeleri küçük bir tencereye koyup, kıvamını alana kadar devamlı olarak karıştırın. Kaynayınca altını kapatın ve soğutun. Soğuduktan sonra üstüne dökebilirsiniz.Afiyet olsun!
Etiketler:Cheesecake,Pasta - Kek
0 yorum:
Yorum Gönder