Malzemeler:
Hamuru
  • 200 gr bisküvi tozu
  • 4 çorba kaşığı ertilmiş tereyağı
  • 4 çorba kaşığı şeker
İçi
  • 1 kg krem peynir, yumuşatılmış
  • 1 su bardağı / 200 gr şeker
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı / 250 ml ekşi krema
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
Yapılışı:
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın. Hamuru: Bisküvi 8 -10 kişilik tozu, tereyağı ve şekeri küçük bir kâsede karıştırın. 25 cm lik bir kelepçeli tepsiyi yağlayıp unlayın ve karışımı dibine yayın. Fırında 10 dakika pişirin. İçi: Krem peynir, şeker ve unu iyice karıştırın. Her seferinde 1 tane olmak üzere yumurtaları ekleyip çırpın. Her bir malzemeyi ekledikten sonra bir süre karıştırın. Krema ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı bisküvili karışımın üzerine koyun ve fırında 1 saat pişirin. Fırınınızı söndürün ve kapağı yarı açık vaziyette tepsiyi soğuyana dek içinde bırakın. Tepsinin içinde tamamen soğumaya bırakın, sonra buzdolabında 1-2 saat soğutun. Bu haliyle ya da eritilmiş meyve jölesini üzerine dökerek ve taze meyvelerle süsleyerek servis yapın.

Üzerine İsterseniz Çikolata Sosu Yapabilirsiniz.

Çikolata Sosu

Malzemeler: 
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı kakao ( renk vermezse daha fazla koyabilirsiniz)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
Yapılışı: 
Bütün malzemeleri küçük bir tencereye koyup, kıvamını alana kadar devamlı olarak karıştırın. Kaynayınca altını kapatın ve soğutun. Soğuduktan sonra üstüne dökebilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz