Malzemeler:
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 paket kakao
- Hindistan cevizi/Damla çikolata
- Oda sıcaklığına gelmeleri için malzemeleri önceden hazırlayın.
- Oda sıcaklığına gelen yumurtaları bir kap içinde köpürene kadar çırpın.
- Köpüren yumurtaların üzerine şekeri ekleyin ve krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Sırasıyla süt, yağ ve kakaoyu da ekleyip çırpmaya devam edin.
- Bütün malzemeler birbirine tamamen karıştıktan sonra 1 bardak ayırıp kalanına unu ekleyin ve çırpın.
- En son kabartma tozunu ekleyin ve karıştırın.
- Kek kalıbının içini yağlayın ve un serpin.
- Karışımı kek kalıbınıza dökün ve 170°C fırında içini çekene kadar pişirin.
- Kenarda beklettiğiniz karışımı fırından aldığınız kekin üzerinde gezdirip ıslatın.
- Keki koyduğunuz kabın üzerini örtüp demlenmesini sağlayın.
- Kekin sıcaklığı geçene kadar üstünü açmayın.
- Kek ılındıktan sonra üzerini çikolata parçacıkları ya da Hindistan cevizi ile dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Etiketler:Islak Kek,Pasta - Kek
0 yorum:
Yorum Gönder