Malzemeler:
  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı kakao
  • 1 paket vanilin
Yapılışı:
  • Bir tencerede yumurta sarısını çırpın.
  • Vanilin, kakao ve şekeri de ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Mısır nişastasını ekledikten sonra sütü azar azar katarak malzemelerin birbirine tamamen karışmasını sağlayın.
  • Ocağa aldığınız karışımı kısık ateşte pişirmeye başlayın; 1-2 dakika kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  • Karışım oda sıcaklığına gelene kadar aralıklarla karıştırın.
  • Oda sıcaklığına geldikten sonra bir kaba alın ve buzdolabına koyup soğumasını bekleyin.
  • Tamamen soğuduğundan emin olduğunuzda en düşük sıcaklığa ayarladığınız buzluğa koyun.
  • Sertleşene kadar buzluktan birkaç saatte bir çıkarıp karıştırın.
  • Servis yapmadan önce bir süre buzlukta bekletin.
  • Dondurmayı 1 hafta içinde tüketmeye özen gösterin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz