Malzemeler:
  • 500 gr çilek
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2/3 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 paket soğuk süt kreması
Yapılışı:
  • Bir tencereye su ve şekeri koyup ocağa alın.
  • Şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Şeker tamamen eridiğinde 5 dakika kadar orta ateşte kaynatın.
  • Ocaktan aldığınız karışımı soğuyana kadar bekletin.
  • Çilekleri rondodan geçirin. Çekirdeklerinin ayrılması için süzgeçte süzün.
  • Süzdüğünüz çileği soğuyan şerbete ekleyip karıştırın ve buzdolabına kaldırın.
  • Soğuk süt kremasını kabarana ve katılaşana kadar çırpın.
  • Süt kremasını buzdolabında soğuttuğunuz çilekli karışıma ekleyip karıştırın.
  • Karışımı ağzı kapalı bir kaba alıp buzdolabına yerleştirin.
  • 1-2 saat aralıklarla birkaç kere buzluktan çıkarıp karıştırın.
  • İyice katılaşana kadar buzlukta bekletip servis edebilirsiniz.
  • Dondurmayı bir hafta içinde tüketiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz