Malzemeler ;
  • 1 paket ince tel kadayıf
  • 300 gr tuzsuz peynir
  • Yarım paket tereyağı
  • Antep fıstığı
  • 3,5 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
Yapılışı ;
  • Bir tencerede künefe şerbeti için su ve şekeri karıştırın.
  • Şerbetin kesilmesini önlemek için içine limon suyunu da ekleyip kaynatın.
  • Şerbeti ılınması için bir kenara alın.
  • Yuvarlak bir tepsinin içini tereyağıyla yağlayın.
  • İkiye ayırdığınız tel kadayıfın bir parçasını tepsinin dibine aralarda boşluk kalmayacak şekilde serin.
  • Küçük küçük parçaladığınız peynirleri kadayıfın üzerine yayın.
  • Peynirin üzerine de diğer kadayıf parçasını boşluk kalmayacak şekilde örtün.
  • Kenarlarını düzeltin ve elinizle bastırarak tel kadayıflar arasında boşluk kalmamasını sağlayın.
  • Kısık ateşteki ocağın üzerinde tepsiyi çevirerek pişirin.
  • Altının tamamen kızardığından emin olduğunuzda tepsiyi bir tabağın üzerine ters çevirin ve tepsinin içini tekrar yağlayın.
  • Kızaran kısım üstte kalacak şekilde künefeyi tepsiye yerleştirin ve altını kızartın, böylece iki tarafı da kızarmış olacak.
  • Ilınan şerbeti fırından çıkardığınız künefenin üzerine dökün.
  • Künefenin üzerini kapatıp şerbeti çekmesini bekleyin.
  • Üzerine Antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.
  • Eğer künefeyi hemen servis etmeyecekseniz şerbetini dökmeyin. Tabağın üzerini bir jelatin ile sarın. Unutmayın, pişmiş künefe en fazla bir gün bekleyebilir.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz