Malzemeler ;
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 250 gr kıyma
  • 4 büyük boy patates
  • Tuz, pul biber, kimyon
  • Sıvı yağ

Yapılışı ;
  • Patateslerinizi soyun, küp küp ya da ince dilimler halinde doğrayıp suya koyun.
  • Kıymayı az miktarda sıvı yağda pişene kadar kavurun.
  • Küp küp doğradığınız kuru soğanı kıymaya ekleyip pembeleşinceye kadar döndürün.
  • Salçayı ve pul biberi ekledikten 1-2 dakika sonra patateslerinizi koyup birkaç dakika kavurun.
  • Patateslerin üzerini örtecek kadar su ekleyip son kez karıştırın.
  • Kısık ateşte bıraktığınız patatesler iyice yumuşadığında yemeğiniz pişmiş demektir.
  • En son tuz ve kimyonu ilave edip birkaç dakika daha demleyin.
  • Kıymalı patates yemeğiniz hazır. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz