Malzemeler ;
- 1 büyük boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 250 gr kıyma
- 4 büyük boy patates
- Tuz, pul biber, kimyon
- Sıvı yağ
Yapılışı ;
Afiyet olsun!
- Patateslerinizi soyun, küp küp ya da ince dilimler halinde doğrayıp suya koyun.
- Kıymayı az miktarda sıvı yağda pişene kadar kavurun.
- Küp küp doğradığınız kuru soğanı kıymaya ekleyip pembeleşinceye kadar döndürün.
- Salçayı ve pul biberi ekledikten 1-2 dakika sonra patateslerinizi koyup birkaç dakika kavurun.
- Patateslerin üzerini örtecek kadar su ekleyip son kez karıştırın.
- Kısık ateşte bıraktığınız patatesler iyice yumuşadığında yemeğiniz pişmiş demektir.
- En son tuz ve kimyonu ilave edip birkaç dakika daha demleyin.
- Kıymalı patates yemeğiniz hazır. Kıyılmış maydanoz ile süsleyerek ikram edebilirsiniz.
Etiketler:Et - Tavuk,Kıymalı Patates,Yemekler

0 yorum:
Yorum Gönder