Malzemeleri hazırlayın ;
  • 2 su bardağı kuru fasulye
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 su bardağı kaynar su
Kuru fasulyeyi ıslatın ;
  • 2 su bardağı kuru fasulyeyi yıkayın.
  • Fasulyeyi bir tencereye alın ve üzerini biraz geçecek kadar soğuk su koyun.
  • Bir gece bekletin.
  • Sabah fasulyenin suyunu değiştirin.
  • Yüksek ateşte bir süre kaynatın.
  • Ateşi kısıp fasulyeleri 40 dakika daha haşlayın.
  • Haşladığınız fasulyeleri süzün ve soğuk suyla durulayın.
Kuru fasulye yapın ;
  • Soğanı ince ince doğrayın.
  • 5 su bardağı su kaynatın.
  • Tabanı kalın bir tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağı koyun.
  • Doğradığınız soğanı kısık ateşte 5 dakika kavurun.
  • Domates ve biber salçasını ekleyin.
  • Kaynattığınız 5 bardak suyu katın.
  • Baharatları ve 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi tencereye koyun.
  • Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
  • Ocağın altını kısın ve bir saate yakın pişirin.
  • 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  • Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz