Malzemeleri hazırlayın ;
Kuru fasulyeyi ıslatın ;
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 su bardağı kaynar su
Kuru fasulye yapın ;
- 2 su bardağı kuru fasulyeyi yıkayın.
- Fasulyeyi bir tencereye alın ve üzerini biraz geçecek kadar soğuk su koyun.
- Bir gece bekletin.
- Sabah fasulyenin suyunu değiştirin.
- Yüksek ateşte bir süre kaynatın.
- Ateşi kısıp fasulyeleri 40 dakika daha haşlayın.
- Haşladığınız fasulyeleri süzün ve soğuk suyla durulayın.
- Soğanı ince ince doğrayın.
- 5 su bardağı su kaynatın.
- Tabanı kalın bir tencereye 5 yemek kaşığı zeytinyağı koyun.
- Doğradığınız soğanı kısık ateşte 5 dakika kavurun.
- Domates ve biber salçasını ekleyin.
- Kaynattığınız 5 bardak suyu katın.
- Baharatları ve 2 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi tencereye koyun.
- Kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
- Ocağın altını kısın ve bir saate yakın pişirin.
- 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
- Dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
Etiketler:Kuru Fasulye,Yemekler

0 yorum:
Yorum Gönder