Malzemeler: 
  • 2,5 yemek kaşığı tereyağı (yada margarin) ,240gr.
  • 5 yumurta
  • 2,5 su bardağı tozşeker
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı elenmiş un
  • 1,5 cay kaşığı kabartma tozu
Yapılışı:
  • Oda ısısına getirilmiş yumuşak tereyağı ,yumurtaları ,sekeri ve limon kabuğu rendesini genişçe bir kaba alıp yaklaşık 5 dakika kadar krema gibi olana dek çırpın.
  • 1 bardak sütün içine limon suyunu ekleyin.
  • Ayrı ufak bir kaba unu kabartma tozu ile birlikte eleyin. arzuya gire vanilyada koyabilirsiniz.
  • Çırptığınız yumurtaları karışımın içine biraz limonlu sut, biraz undan ekleyerek hepsini karışıma yedirin azar,azar.
  • Yağlayıp unladığınız büyük kek kalıbınıza hamuru dokun.
  • 350F (175C) dereceli önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 70-80 dakika arası pişirin.
  • Kalıbın içinde biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz