Şekerpare hamuru için
gereken malzemeler ;
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket margarin
- 4 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 4 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Şekerparelerin üstüne koymak için fındık içi ya da badem
Şekerpare şerbeti için
gereken malzemeler ;
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- Şekerpare hamurunu hazırlayın
- 1 yumurtanın tamamını ve 1 yumurtanın da sadece beyazını bir kaba kırın.
- Margarini oda sıcaklığına geldikten sonra küçük parçalar halinde kesin ve kaba koyun.
- Hindistan cevizi, irmik, kabartma tozu ve pudra şekerini ekleyin.
- Unu yavaş yavaş ekleyerek, karışım gerekli kıvama gelene kadar yoğurun.
- Hamuru bir saat kadar buzdolabında dinlendirin
Şekerpareyi pişirin ;
Şekerpareyi şerbetleyin ;
- Yassı bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın.
- Tepsiye biraz un serpin.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
- Elinizle yassılaştırarak tepsiye dizin.
- Üzerine parmağınızla çukur açıp birer tane fındık yerleştirin.
- Şekerpareleri dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün.
- Şekerpareleri 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.
- Şekerparenin şerbetini hazırlayın
- 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın.
- Karışım kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyin.
- Kısa bir süre daha kaynadıktan sonra ateşten alın ve ılımasını bekleyin.
Afiyet olsun!
- Fırından aldığınız şekerparelerin birkaç dakika kadar soğumasını bekleyin.
- Ilık şerbeti şeker parenin üzerine dökün.
- Şekerpare şerbeti iyice çekip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder