Şekerpare hamuru için gereken malzemeler ;
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket margarin
  • 4 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Şekerparelerin üstüne koymak için fındık içi ya da badem
Şekerpare şerbeti için gereken malzemeler ; 
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • Şekerpare hamurunu hazırlayın
  • 1 yumurtanın tamamını ve 1 yumurtanın da sadece beyazını bir kaba kırın.
  • Margarini oda sıcaklığına geldikten sonra küçük parçalar halinde kesin ve kaba koyun.
  • Hindistan cevizi, irmik, kabartma tozu ve pudra şekerini ekleyin.
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek, karışım gerekli kıvama gelene kadar yoğurun.
  • Hamuru bir saat kadar buzdolabında dinlendirin
Şekerpareyi pişirin ;
  • Yassı bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın.
  • Tepsiye biraz un serpin.
  • Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın.
  • Elinizle yassılaştırarak tepsiye dizin.
  • Üzerine parmağınızla çukur açıp birer tane fındık yerleştirin.
  • Şekerpareleri dizdikten sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün.
  • Şekerpareleri 180 derecelik fırında yarım saat kadar pişirin.
  • Şekerparenin şerbetini hazırlayın
  • 3 su bardağı şekeri ve 4 su bardağı suyu küçük bir tencerede kaynatın.
  • Karışım kaynadıktan 5 dakika sonra yarım limonun suyunu ekleyin.
  • Kısa bir süre daha kaynadıktan sonra ateşten alın ve ılımasını bekleyin.
Şekerpareyi şerbetleyin ;
  • Fırından aldığınız şekerparelerin birkaç dakika kadar soğumasını bekleyin.
  • Ilık şerbeti şeker parenin üzerine dökün.
  • Şekerpare şerbeti iyice çekip soğuduktan sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz