Kadayıf yapmak için
gerekli malzemeler ;
Kadayıfı hazırlayın
- Yarım kilo tel kadayıf
- 5 yemek kaşığı tereyağı
- 250 gr fıstık ya da ceviz
- Kadayıf şerbeti için malzemeler
- 3 bardak toz şeker
- 4 bardak su
- Yarım limonun suyu
Kadayıfı pişirin ;
- Kenarları yüksek olmayan bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın.
- Fıstıkları dişe gelecek parçalar haline gelene kadar dövün.
- Çiğ kadayıfı iyice didikleyin ya da bıçakla doğrayın.
- Kadayıfı tereyağı ile yoğurun.
- Kadayıfın yarısını tepsinin tabanına bastırarak yayın.
- Dövülmüş fıstıkları kadayıfın üzerine yayın.
- Kalan kadayıfı fıstıkların üzerine gelecek şekilde bastırarak tepsiye yayın.
- 200 derece ısıtılmış fırında üst kısmı kızarana kadar pişirin.
- Fırından aldıktan sonra biraz soğumasını bekleyin.
- Kadayıf ılıkken şerbetlenmesi gerektiğini unutmayın.
- Kadayıf şerbetinin hazırlanışı
- Şeker ve suyu kaynatın.
- Şerbet kaynayınca yarım limonun suyunu içine sıkın.
- 5-10 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
- Tel kadayıf üzerine dökmeden önce mutlaka ılınana kadar bekletin.
Kadayıfı şerbetleyin ;
Kadayıf yapmanın püf noktaları ;
- Şerbet ılınınca kadayıfın üzerine yedire yedire dökün.
- Üzerini başka bir tepsiyle kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın.
- Tatlınız oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın.
- Soğuyan tatlınızı dilimleyip servis edin.
Afiyet olsun!
- Kadayıfları olabildiğince küçük parçalara bölün.
- Kadayıfı tepsiye mümkün olduğunca sıkı yayın.
- Yoğururken kadayıfa tereyağını iyice yedirin.
- Kadayıfın şerbetten daha ılık olmasına dikkat edin.

0 yorum:
Yorum Gönder