Kadayıf yapmak için gerekli malzemeler ;
  • Yarım kilo tel kadayıf
  • 5 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr fıstık ya da ceviz
  • Kadayıf şerbeti için malzemeler
  • 3 bardak toz şeker
  • 4 bardak su
  • Yarım limonun suyu
Kadayıfı hazırlayın ;
  • Kenarları yüksek olmayan bir tepsiyi tereyağı ile yağlayın.
  • Fıstıkları dişe gelecek parçalar haline gelene kadar dövün.
  • Çiğ kadayıfı iyice didikleyin ya da bıçakla doğrayın.
  • Kadayıfı tereyağı ile yoğurun.
  • Kadayıfın yarısını tepsinin tabanına bastırarak yayın.
  • Dövülmüş fıstıkları kadayıfın üzerine yayın.
  • Kalan kadayıfı fıstıkların üzerine gelecek şekilde bastırarak tepsiye yayın.
Kadayıfı pişirin ;
  • 200 derece ısıtılmış fırında üst kısmı kızarana kadar pişirin.
  • Fırından aldıktan sonra biraz soğumasını bekleyin.
  • Kadayıf ılıkken şerbetlenmesi gerektiğini unutmayın.
  • Kadayıf şerbetinin hazırlanışı
  • Şeker ve suyu kaynatın.
  • Şerbet kaynayınca yarım limonun suyunu içine sıkın.
  • 5-10 dakika kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin.
  • Tel kadayıf üzerine dökmeden önce mutlaka ılınana kadar bekletin.
Kadayıfı şerbetleyin ;
  • Şerbet ılınınca kadayıfın üzerine yedire yedire dökün.
  • Üzerini başka bir tepsiyle kapatıp şerbetini çekmesini sağlayın.
  • Tatlınız oda ısısına gelince buzdolabına kaldırın.
  • Soğuyan tatlınızı dilimleyip servis edin.
Kadayıf yapmanın püf noktaları ;
  • Kadayıfları olabildiğince küçük parçalara bölün.
  • Kadayıfı tepsiye mümkün olduğunca sıkı yayın.
  • Yoğururken kadayıfa tereyağını iyice yedirin.
  • Kadayıfın şerbetten daha ılık olmasına dikkat edin.
Afiyet olsun!

0 yorum:

Yorum Gönder

Blogger tarafından desteklenmektedir.
Hoş Geldiniz