Malzemeler :
- 500 gr kuzu eti (yağlı)
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- İsteğe göre tutam taze nane
- 1,5 – 2 su bardağı su
- Tuz
- Marul ya da kıvırcık yaprakları
Yapılışı :
- Taze soğanı ve maydanozu yıkayıp iri iri doğrayın. Maruldan etleri kapatacak kadar yaprak ayırıp bol suda yıkayın.
- Parçalara böldürdüğünüz kuzu etini yıkayın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar su koyun.
- Kısık ateşte köpükler çıkıncaya kadar eti kaynatın. Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.
- Soğan, maydanoz ve istediğiniz miktarda tuzu etlere ekleyip karıştırın.
- Marul yaprakları ile etlerin üzerini örtüp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- İsteğe göre marul yapraklarıyla servis edin.
Afiyet Olsun!
Etiketler:Et - Tavuk,Marullu Kuzu Kapama
Benzer Yazılar ;
Tavuk Kanadı Izgara
20/07/2013 - 0 CommentAntakya Tepsi Kebabı
15/07/2013 - 0 CommentArnavut Ciğeri
22/06/2013 - 0 CommentTantuni
16/05/2013 - 0 Commentİskender Kebap
16/05/2013 - 0 CommentFırında Tavuk But
17/04/2013 - 0 CommentFırın Poşetinde Tavuk
28/03/2013 - 0 CommentSoğan Yahnisi
28/03/2013 - 0 CommentCiğer Kavurma
23/03/2013 - 0 CommentMaklube
19/01/2013 - 0 CommentTaşlık Kebabı
13/01/2013 - 0 CommentCiğer Sote
13/01/2013 - 0 CommentHindi
31/12/2012 - 0 CommentFırında Hindi
31/12/2012 - 0 CommentYoğurtlu Kebap
13/12/2012 - 0 CommentGüveçte Türlü
04/07/2015 - 0 CommentBodrum Çökertme Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentGulaş Kebabı
04/07/2015 - 0 CommentTavuk Şinitzel
22/06/2015 - 0 CommentEt Haşlama
21/05/2015 - 0 CommentEv Yapımı Döner
04/10/2014 - 0 CommentTepsi Oruğu (Oruk Kebabı)
11/08/2013 - 0 CommentÇökertme Kebabı
31/07/2013 - 0 CommentEt Kızartması
24/07/2013 - 0 Comment
0 yorum:
Yorum Gönder