Malzemeler :
- 500 gr kuzu eti (yağlı)
- Yarım demet taze soğan
- Yarım demet maydanoz
- İsteğe göre tutam taze nane
- 1,5 – 2 su bardağı su
- Tuz
- Marul ya da kıvırcık yaprakları
Yapılışı :
- Taze soğanı ve maydanozu yıkayıp iri iri doğrayın. Maruldan etleri kapatacak kadar yaprak ayırıp bol suda yıkayın.
- Parçalara böldürdüğünüz kuzu etini yıkayın ve üzerini yarım parmak geçecek kadar su koyun.
- Kısık ateşte köpükler çıkıncaya kadar eti kaynatın. Çıkan köpükleri kevgir yardımıyla alın.
- Soğan, maydanoz ve istediğiniz miktarda tuzu etlere ekleyip karıştırın.
- Marul yaprakları ile etlerin üzerini örtüp tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- İsteğe göre marul yapraklarıyla servis edin.
Afiyet Olsun!
Etiketler:Et - Tavuk,Marullu Kuzu Kapama
0 yorum:
Yorum Gönder